Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Zahradní nábytek: Víte, jaký vybrat?

Sháníte venkovní nábytek na terasu nebo balkon? S prvními jarními dny nastal ten správný čas na koupi nového posezení. Poradíme vám, na co si dát pozor a podle čeho vybírat. Inspirujte se a vybírejte s námi. Užijte si slunečné dny na novém zahradním nábytku s rodinou a přáteli.

Zahradní nábytek: Víte, jaký vybrat?

Jídelní vs. sedací venkovní nábytek

Znáte hlavní rozdíl mezi výše zmíněnými pojmy? Jídelní zahradní nábytek vypadá podobně jako klasický set do jídelny. Skládá se z  jídelního stolu, židlí nebo křesla.

Zatímco sedací zahradní nábytek, jak už název napovídá, napodobuje sedací soupravu. Často bývá doplněn o nízký konferenční stolek ze stejného materiálu jako je pohovka.

akce_2.png (83 KB)

VELIKOST

Před samotným nákupem si pečlivě změřte prostor, kam chcete nový nábytek umístit. Pokud vybíráte kousek na balkon, myslete na dostatek volného prostoru pro pohyb a malý stoleček. V tomto případě jsou oblíbené sety, které se skládají ze 2 židliček a malého stolečku.

Důležitým parametrem je dostatek míst k sezení. Pokud hledáte venkovní posezení pro početnou rodinu nebo pravidelná setkávání s přáteli, váš nový nábytek by měl poskytovat minimálně 6 míst k sezení. Ideálně prostorný stůl, kde se snadno poskládají všichni hosté.

142461.jpg (57 KB)

UMÍSTĚNÍ

Zahradní nábytek doporučujeme postavit na zpevněnou a rovnou plochu. Bezpečnost a stabilita je na prvním místě. Pokud máte pergolu, jedná se o jasnou volbu. Stačí doplnit o markýzu nebo slunečník, který vám poskytne příjemný stín i během parných dnů.

Vhodnou alternativou je prostor pod stromem. Strom bude fungovat jako přirozené stínidlo, navíc navodí pohodovou atmosféru. Pokud máte možnost umístěte nábytek, co nejdál od silnice nebo cesty, aby okolní hluk nenarušoval pohodu na zahradě.

142597.jpg (228 KB)

BARVA A STYL

Styl by měl korespondovat s celkovým vzhledem okolí. Jiný nábytek zvolte na chalupu a jiný na terasu novostavby. Vždy však samozřejmě závisí na vašem vkusu a potřebách. Funkčnost by měla být na prvním místě.

Letos sáhněte po přírodních či pastelových barvách, které můžete doplnit i výraznější elementy v podobě polštářů nebo přehozů.

MATERIÁL

Ratan

Trendem letošního roku je bezesporu ratan. Ať přírodní nebo umělý. Ratanový nábytek vyniká odolností vůči vlhkosti, je pružný a prodyšný. Nábytek z umělého ratanu můžete nechat na terase během deště. Ratan se také snadno udržuje, oceníte také jeho nízkou hmotnost. Často se kombinuje s masivem nebo kovem.

142460.jpg (73 KB)

Masivní dřevo

Klasika, která neomrzí. Dřevěný nábytek se těší oblibě už pěkných pár let. Výrobky vyžadují pravidelnou údržbu v podobě mírného obroušení a ochranného nátěru. Sortiment zahradního nábytku z masivního dřeva je široký. Doporučujeme doplnit o měkké podsedáky.

Variantou je nábytek z palet. Přečtěte si snadný návod pro kutily. Vyrobte si paletovou sedačku a doplňte ji o nadýchané a měkké polštáře.

136434.jpg (154 KB)

Plast

Výhodou platového zahradního nábytku je nižší pořizovací cena a nízká váha. Plast se snadno udržuje, drobnou nevýhodou je blednutí barev na přímém slunci. Dražší kusy plastového nábytku se vyrábějí z tvrdého plastu, někdy v kombinaci s umělým ratanem.

Kov

Pro někoho studený a neosobní. Kovový nábytek vydrží i během nepříznivého počasí. Předností kovu je dlouhá životnost, snadná údržba a odolnost. Skládací kovové židle si oblíbíte na balkoně i malé terase. Kovový nábytek se nejčastěji kombinujte se dřevem.

142982.jpg (51 KB)

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek