Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jaký druh stromečku můžu s objednávkou dostat?

Markéta Etrychová
1.3.2022

S vaší objednávkou obdržíte malý dáreček v podobě stromku. Jedná se o projekt Zelená Evropa, kterým společně podpoříme přírodu a vrátíme jí část z toho, co si bereme. Dostat se k vám mohou dva druhy stromků, pojďme se na ně podívat zblízka. 

Jaký druh stromečku můžu s objednávkou dostat?

DSC06970.jpg (5.48 MB)

Dub letní (Quercus robur)

Dub již od pradávna symbolizuje dlouhověkost, odolnost a sílu. Někdy označován jako křemelák. Mohutný strom, jehož domovinou je Evropa, Malá Asie a některé části Afriky. Může růst samostatně jako tzv. solitéra nebo tvořit dubiny. Hojně se vyskytuje v lesích, parcích i zahradách.

Duby rostou velice pomalu a dožívají se až 500 let. Jejich dřevo vyniká kvalitou, právě proto se často využívá při výrobě nábytku. Strom je světlomilný a na okolní podmínky velice přizpůsobivý. Nejlépe se mu daří ve vlhkých a živných půdách. Plodem je pro všechny známý žalud.

IMG_1803.jpg (58 KB)

 

Douglaska tisolistá (Pseudotsuga menziesii)

Stálezelený rychle rostoucí strom, který byl původně rozšířen v Severní Americe. Dnes v lesích patří mezi nejhojněji vysazované dřeviny. Působivý strom není náročný na prostor, hodí se také do zahrad či parků. Svým vzhledem se podobá smrkům a jedlím, odlišují ho pouze jemnější rysy. Douglaska se pyšní druhým nejvyšším jehličnanem na světe, ihned po sekvoji.

Naopak od dubu roste douglaska rychle. Pevné a hluboké kořeny zajišťují strom i během silných větrů. Dobře se jí daří na živných vlhkých půdách, nikoliv však podmáčených či extrémně suchých. Dobře prospívá také ve stínu, často se využívá do jehličnatých živých plotů. V tomto případě se nevyhnete pravidelnému zastřihování.

cz expedo.jpg (32 KB)

Douglaska poskytuje cenné dřevo o vysoké kvalitě. Využívá se zejména při výrobě nábytku nebo na venkovní konstrukce. Silice má blahodárné účinky a nalezla uplatnění v aromaterapiích.

douglaska.jpg (178 KB)

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek