Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Bleskový úklid kuchyně do 30 minut

Eliška Kašperanová
14.3.2024

Máte jen půl hodiny a kuchyň připomíná bojiště po kulinářské bitvě? Žádný strach! I s trochou volného času ji zvládnete dát do pořádku a zbavit se nepořádku. Stačí se řídit naším přehledným průvodcem a budete překvapeni, jak rychle se vám to podaří. Připravte si saponáty a jde se na to.

Bleskový úklid kuchyně do 30 minut

Rychlý úklid nádobí:

Začněte s namočením hrnců a pánví do horké vody s trochou saponátu. Ušetří vám to spoustu času s odolnou mastnotou a připáleninami, které byste museli silou dostávat z nádobí a hrozilo by jeho poničení. Mezitím umyjte zbytek nádobí. Pokud máte k dispozici myčku, tak ji neváhejte zapnout. Nezapomeňte ani na dezinfekci kuchyňské linky a sporáku, které dostávají v kuchyni nejvíc zabrat. Nejprve je otřete s pomocí saponátu a následně ještě hadříkem a teplou vodou.

sink.jpg (85 KB)

Zbavte se odpadků:

Vytřiďte odpadky do kontejnerů na bio, papír, plast a sklo. Pytel se směsným odpadem odneste a koš před vložením nového pytle vydezinfikujte. Zamezíte tak nepříjemnému zápachu a roznášení bakterií.

Vyluxujte a vytřete:

Kuchyň je nejnáchylnější místností na drobky a nečistoty způsobené především přípravou jídla. Proto doporučujeme v rámci rychlého úklidu i vyluxovat, případně vytřít. Zamezíte tak roznášení nečistot do ložnice, obývacího pokoje a dalších částí domova.

Dolaďte detaily:

Když jste na tom s časem dobře, můžete se vrhnout na dolaďování posledních detailů. Otřete skřínky a spotřebiče od mastnoty a prachu. Vyleštěte dřez a vodní baterii. Inspirovat se můžete v našem článku na toto téma:

Jak vyčistit a udržovat dřez v čistotě

Doplňte zásoby mýdla, papírových utěrek a látkovou vyměňte za čistou. Třešničkou na dortu je provonění kuchyně za pomoci svíčky, difuzéru či osvěžovače vzduchu.

candle.jpg (52 KB)

Tipy pro ještě rychlejší úklid:

  • Do úklidu zapojte celou rodinu. Každý si může vzít na starost jeden úkol a jako motivaci můžete přidat odměnu za dobře odvedenou práci třeba ve formě upečené buchty či jiné dobroty.
  • Používejte univerzální saponáty, které ušetří váš čas i peníze.
  • Mějte doma zásobu čistých hadříků a houbiček.

S trochou snahy a organizace budete mít kuchyň bleskově uklizenou a budete si moci vychutnat zasloužený odpočinek. A nezapomeňte, že i malý úklid je lepší než žádný!

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek