Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jak vyčistit a udržovat dřez v čistotě

Jak vyčistit dřez tak, aby vypadal jako nový? V tomto článku Vám přinášíme jednoduché tipy, jak zabojovat se zašlým a v některých případech i nevábně zapáchajícím dřezem. Podrobně se zaměříme na údržbu různých materiálů tak, abyste dosáhli optimálního výsledku bez rizika poškození.

Jak vyčistit a udržovat dřez v čistotě

Jak často dřez čistit

Dřez – část kuchyně, která neustále čelí každodennímu opotřebení. Právě proto je klíčové věnovat mu pravidelnou a důkladnou péči, ideálně každý den. Při manipulaci s potravinami se ve dřezu hromadí nečistoty a bakterie, které se bez správného úklidu mohou začít šířit dál. S našimi jednoduchými tipy Vám však péče o dřez zabere pár minut a ze zašlého dřezu se opět stane chlouba kuchyně.

Přírodní cesta

Chcete se zbavit nečistot, ale neradi šaháte po chemických přípravcích? Máme pro vás přírodní alternativy, které dokáží dřez dezinfikovat a zbavit ho mastnoty. Mezi nejčastější pomocníky patří:

  • Ocet = silný antibakteriální účinek.
  • Jedlá soda = odstraňuje mastnotu a působí jako bělicí prostředek. V kombinaci s octem lze využít i pro zprůchodnění odpadu.
  • Citrón = účinný při zesvětlování tmavých skvrn.

nature alternative.jpg (79 KB)

Dřezy z nerezové oceli

Nejčastěji se v kuchyních setkáváme s klasických nerezovým dřezem. Důvodem je jejich dlouhá životnost. Při čištění zapomeňte na drastické drhnutí drátěnkou! Raději sáhněte po houbičce nebo měkkém hadříku. Pokud se o dřez pravidelně staráte, postačí vám klasické mýdlo. Využít můžete i výše zmiňované přírodní alternativy.

Keramické dřezy

Keramické dřezy si získaly velkou oblibu díky svému jednoduchému udržování. Keramika odolá i skvrnám od potravin nebo tekutin. Pro dosažení lesklého a čistého vzhledu stačí málo – jen hadřík, houbička a prostředek na mytí nádobí. Všechny viditelné nečistoty budou rychle a snadno odstraněny, a váš keramický dřez bude vypadat jako nový.

Granitové dřezy

Granitový dřez je perla každé moderní kuchyně, ale jak mu zajistit péči, která ho udrží v dokonalém stavu? Představte si to jako malý rituál, kdy granitový dřez dostává láskyplnou péči, kterou si zaslouží. Začněte jemně – stačí teplá voda a měkký hadřík na odstranění povrchových nečistot. Pokud se objeví tvrdohlavé skvrny, vsaďte na tekutý písek, nebo speciální čisticí pastu na granitové dřezy.

Jak vyčistit dřezový odpad?

Pro odstranění nepříjemných pachů můžete vyzkoušet kombinaci jedlé sody a octa. Stačí nasypat jedlou sodu do odpadu, následně přidat ocet a nechat směs působit. Poté opláchněte horkou vodou.

Efektivní prevence těchto problémů je však jednoduchá. Stačí si pořídit sítko do odtoků za pár korun, které snadno zachytí všechny nečistoty. Pravidelným čištěním tohoto drobného pomocníka se vyhnete nepříjemným situacím s neodtékající vodou a ušetříte si zbytečné starosti.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek