Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Základní STARTER PACK nábytku pro prvňáčka

První školní rok je vzrušující a důležitou etapou v životě každého dítěte. Aby se prvňáček mohl plně soustředit na učení a objevování nových vědomostí, je klíčové vybavit jeho školní koutek správným nábytkem, který podpoří jejich koncentraci a pohodu při učení. Přinášíme vám přehled základního STARTER PACKu nábytku pro prvňáčka.

Základní STARTER PACK nábytku pro prvňáčka

Základní STARTER PACK nábytku pro prvňáčka by měl respektovat potřeby dítěte a podporovat jeho pohodu a koncentraci při učení. S vhodným vybavením bude první školní rok pro malého školáčka mnohem příjemnější a usnadní mu přizpůsobení se novým výzvám, které školní docházka přináší.

Psací stůl pro děti

Výběr vhodného psacího stolu pro prvňáčka je klíčový pro jeho pohodlí a správnou ergonomii při učení. Dětský stůl by měl být dostatečně prostorný pro psaní, kreslení a manipulaci s učebnicemi. Vhodné je také zvolit stůl s nastavitelnou výškou, aby se dal přizpůsobit růstu a potřebám vašeho dítěte. Ideální je, aby dětský pracovní stůl byl dostatečně stabilní a vyroben z kvalitních materiálů, které odolají každodennímu používání.

Výška kancelářských stolů se pohybuje okolo 72 – 75 cm. Tato výška je pro prvňáčka nevhodná a je nutné tuto výšku používat v kombinaci s výškově nastavitelnou židlí. Ideálním řešením je výškově nastavitelný stůl.

223174.png (944 KB)

Dětská sestava Midi a psací stůl MIDI

Židle pro prvňáčka

Stejně jako psací stůl, i židle pro prvňáčka by měla být navržena s ohledem na dětskou postavu a ergonomii. Vyberte židli s dostatečnou pevnou opěrkou zad a nastavitelnou výškou sedáku. Správná výška židle je klíčová pro udržení správného držení těla během psaní a učení. Mějte na paměti, že nohy dítěte by měly pevně dosahovat na zem, aniž by se noha visela ve vzduchu, aby se minimalizovalo nepohodlí a únava při delším sezení.

217745.png (147 KB)

Dětská židle KEDE Q-022

 

Osvětlení psacího stolu

Důležité je, aby školní koutek byl dobře osvětlený, aby se zamezilo nadměrnému namáhání očí a podpořila se koncentrace. Zvolte lampičku s dostatečně silným a příjemným světlem. Ideální je nastavitelné světlo, které se dá snadno upravit do správného úhlu pro čtení a psaní. Ujistěte se, že světlo je umístěno tak, aby nevytvářelo nežádoucí odlesky na učebnicích a pracovních sešitech.

Regál a police pro uložení učebnic a sešitů

Uložení učebnic, sešitů a dalších potřebných věcí je klíčové pro udržení školního koutku v pořádku a organizovanosti. Zvolte regál nebo police s dostatečným množstvím úložného prostoru. Učte dítě, aby si samo udržovalo pořádek a vracelo věci na své místo po každém použití. Tím rozvíjíte jeho zodpovědnost a důležité organizační dovednosti.

Relaxační zóna

Relaxační nebo herní koutek pro děti je dalším důležitým prvkem, na který by se nemělo zapomínat při zařizování jejich školního prostoru. Po dlouhém dni plném učení a koncentrace potřebují děti místo, kde si mohou odpočinout, uvolnit se a hrát si. Herní koutek pro děti by měl být vyhrazený pro jejich oblíbené hry a zábavu, což je zároveň příležitostí k rozvíjení kreativity a sociálních dovedností. Vytvoření takového prostoru v školním koutku podporuje celkovou pohodu dětí.

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek