15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Den dětí: Dětský koutek v obýváku

Mezinárodní den dětí se slaví 1. června. Je významným svátkem, který připomíná práva a potřeby dětí. Cílem je podpořit jejich vzdělání, zdraví a šťastný vývoj. Děti se cítí bezpečněji a jistěji, když jsou blízko svých rodičů. Mohou se kdykoliv na ně obrátit, zeptat se na rady, sdílet své myšlenky, pocity a zážitky. Proto si děti nejraději hrají v blízkosti svých rodičů. Rodiče mohou zase děti povzbuzovat a podporovat při jejich hrách a aktivitách.

Den dětí: Dětský koutek v obýváku

Z těchto důvodů je vhodné zvolit místo ke hraní v pokoji, kde rodina tráví nejvíce času. Udělejte dětem radost a připravte pro ně dětský koutek v obývacím pokoji!

Než začnete vybavovat dětský koutek, sedněte si s dětmi a promluvte si o tom, jak by si představovaly své místo v obývacím pokoji. Nechte je sdílet své myšlenky a přání, jak by měl jejich prostor vypadat. Tím získáte inspiraci a zapojíte děti do tvorby.

 

children's play area.png (1.10 MB)

 

Tipy a triky na vytvoření kouzelného dětského koutku v obývacím pokoji:

  1. Určete vhodné místo – vyberte si vhodný roh nebo část obývacího pokoje, kterou můžete vyhradit pro děti. Zvolte prostor, který je bezpečný a dostatečně prostorný pro dětské hry a aktivity.
  2. Ohraničte prostor – použijte různé prvky, jako jsou regály, boxy, dětský nábytek nebo koberce, abyste vizuálně oddělili dětský koutek od zbytku obývacího pokoje. Děti si pravděpodobně budou hrát všude, ale vytvoření hranice mezi dětským prostorem a obývacím pokojem je důležité z hlediska uspořádání a uložení hraček. Nikdo nechce večer překračovat hračky. Sdělte jim tedy jasná pravidla, kde večer hračky už nesmějí být.
  3. Usnadněte dětem organizaci a úklid hraček – vyberte společně s dětmi úložný prostor pro jejich hračky a další dětské vybavení. Použijte dětské boxy, regály, skříně či stojany, abyste udrželi dětský koutek čistý a organizovaný.
  4. Zvolte jednoduchý design – použijte neutrální, decentní barvy, jednoduché vzory a jednobarevné motivy, tak abyste vše jednoduše a snadno sladili s obývacím pokojem. S barvami si můžete vyhrát v dětském pokoji.
  5. Vybavte dětský koutek dětskými doplňky – roztomilé dětské polštářky a deky zútulní prostor, přilákají dětskou pozornost a vytvoří radostnou atmosféru.
  6. Nezapomeňte na pohodlí a zábavu – umístěte stoleček a židličku a vytvořte úžasný prostor pro malování, tvoření a jiné kreativní aktivity. Přidejte pohodlné křesílko či sedací vak vhodný k odpočinku, k prohlížení a ke čtení knížek.

Inspirace na vybavení dětského koutku:

Dětský regál MERTU 2 – praktický a funkční regál v moderním stylu ve tvaru domečku. Součástí regálu jsou otevřené poličky, včetně dvou skříněk, zaručuje dostatečný odkládací prostor.

Children's shelf MERTU.png (201 KB)

Úložný box WARS – moderní úložný box v jemných barvách s úchyty, který pomůže s úklidem všech hraček.

BOX WARS (2).png (156 KB)

Úložné boxy COLOMBO – dětské úložné boxy s dvířky pro uložení hraček. Praktický, dekorační doplněk do každého dětského koutku.

BOX COLOMBO.png (149 KB)

Dětský koberec BERA II – kulatý koberec s motivem medvědí hlavy. Příjemný na dotek a velmi snadný na údržbu. Jedinečná dekorace a funkční prostor na hraní.

carpet BERA.jpg (80 KB)

Dětský koberec RADO – obdélníkový koberec s motivem silnice. Neutrální barva padne do každého obývacího pokoje.

carpet RADO.png (383 KB)

Dětský set PENCIL – moderní dětský stolek se židličkami je laděn do tvaru pastelek. Roztomilý set si oblíbí každé dítě.

Children's set PENCEL.png (209 KB)

Sedací vak MAILA – měkký a příjemný dětský sedací vak v neutrálních barvách. Pohodlný na sezení a oblíbený na čtení.

Sitting bag MAILA.png (275 KB)

Polštář REX 2 - veselý polštářek s motivem roztomilé lišky rozzáří všechny dětské oči. Je měkký a příjemný na dotek, vhodný pro chvíle odpočinku.

pillow REX.png (344 KB)

Pamatujte, jednou přijde čas, kdy děti vyrostou, odstěhují se do svého království a zavřou před vámi dveře. Užívejte si naplno období, kdy děti jsou ještě malé a kdy s nimi můžete strávit co nejvíce společných chvil.

Vytvořte dětem bezpečný a hravý prostor v obývacím pokoji. Uvidíte, že dětský koutek ocení nejen děti, ale i rodiče.

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek