Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Dětský pokoj pro miminko: 3 + 1 tipy

Na očekávaný příchod miminka chcete být dokonale připraveni? Věřte, že miminko v prvních měsících života není nikterak náročné. Můžete se však připravit i na nadcházející batolecí roky. Zařiďte dětský pokojíček pro miminko správně. Přinášíme vám několik tipů, jak na to.

Dětský pokoj pro miminko: 3 + 1 tipy

1. Praktický nábytek

Děti milují malé prostory. Především miminka jsou zvyklá od maminky na skromný prostor, kde se cítí v bezpečí. Právě proto se můžou i v dětské postýlce cítit nepříjemně. Vhodnou alternativou může být kolébka nebo Mojžíšův koš. Ideální a praktický kousek pro ty nejmenší.

Po několika měsících už lze prostorově úsporné kolébky a košíky nahradit klasickou postýlkou. Tu dítě bude využívat dalších několik let. Myslete na to dopředu a zaměřte se na vzhled, ale také funkčnost a umístění. Nevhodným, ale často využívaným místem je prostor pod oknem. Zde může narušovat spánek hned několik faktorů jako je světlo nebo průvan. Zvolte raději klidné místo dále od okna.

Postýlka by měla mít zaoblené hrany, aby se o ně dítě neporanilo. Sáhněte také po kvalitní matraci a roštu. Obecně se doporučují spíše matrace o vyšší tuhosti. Musí se přizpůsobit věku i váze dítěte, být snadno udržovatelná a nejlépe i antialergická. Matraci lze doplnit o tzv. chránič matrace, který zabrání promočení.

128545.jpg (146 KB)

Na prvních několik měsíců budete potřebovat přebalovací pult. Pokud sháníte levnější náhražku, trh nabízí širokou škálu podložek, které umístíte na komodu, postel nebo další nábytek v místnosti. Součástí přebalovacích pultů musí být ochranný mantinel, který zabrání možnému pádu miminka.

2. Minimalistický design

Výběrem minimalisticky laděného nábytku zaručíte možnost použití i ve vyšším věku dítěte. Dětské skříně, komody nebo úložné boxy mohou dítěti posloužit až do puberty. Nic nezkazíte jemnými barvami s přírodním dekorem dubu. Výraznější tóny můžete aplikovat na doplňky nebo stěnu dětského pokoje.

akce_2.png (83 KB)

Koberce jsou oblíbeným prvkem místnosti. Pocitově zahřejí, ale nejsou příliš praktické. Obtížně se o ně pečuje. Pokud chcete dětský pokoj doplnit o koberec, vyberte ten kusový s jemným vzorem, můžete zvolit také jednobarevný, který sladíte s nábytkem.

Pro ty nejmenší doporučujeme speciální podložky nebo pěnové puzzle. Jedná se o příjemnější a měkčí alternativu koberce. Batole si nespálí kolena a vznikne skvělé místo pro hru nebo učení. Některé podložky jsou opatřeny zvířátky, písmeny nebo číslicemi.

3. Barevnost

S barvičkami se držte spíše při zemi, především v pokoji miminka. Divoké a příliš syté barvy mohou narušovat spánek, děti mohou být neklidné či plačtivé. Výraznější barvy požijte na malé doplňky jako textilie, nebesa nebo dekorační polštářky.

224893.jpg (105 KB)

U novorozenců sáhněte po jemných zemitých tónech. Můžete barvami vyjádřit i pohlaví dítěte, vždy s určitou střídmostí. Nic nepřehánějte. Starorůžová je skvělá do pokojíčků pro holky, zatímco odstín modré Baby Blue či Ice Blue je perfektní do pokoje kluků.

4. Osvětlení

Miminka jsou velice citlivá na ostré světlo a jeho množství. Až po 2 týdnech si zornice začínají zvykat na změny odstínů světla a tmy. Do té doby mají zornice zúžené, aby omezily přímé světlo, které proudí do očí.

kidsroom.jpg (54 KB)

Klasická stropní svítidla jsou v dětském pokoji nutností. Často je z nich světlo příliš ostré a bílé. Miminkům sviťte raději speciálními lampičkami, které jsou zastíněné a světlo je teplé a hřejivé. Tento tón světla vzbuzuje v miminku bezpečí. Lampička nesmí svítit přímo do obličeje. Můžete ji instalovat do vzdálenějšího rohu místnosti, díky tomu bude vznikat pouze jemné stínění.

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek