Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Výhody a nevýhody patrových postelí pro děti

Patrové postele patří mezi oblíbené varianty postelí do dětských pokojů. Nejenže šetří místo, ale navíc poskytují dostatek úložného prostoru. Patrové postele mají několik výhod, ale také potenciální nevýhody, které by rodiče měli zvážit, než do tohoto typu postele investují. Přinášíme vám přehled výhod a nevýhod patrových postelí pro děti.

Výhody a nevýhody patrových postelí pro děti

Výhody patrových postelí pro děti:

Úspora místa

Nejvýznamnější výhodou patrových postelí je jejich prostorová úspora. Patrové postele umožňují spát dětem na stejném místě, kam by se obvykle vešla pouze jedna postel. Díky tomu zbývá více volného prostoru pro hraní a další nábytek.

Úložný prostor

Součástí patrových postelí jsou často úložné zásuvky, které můžou sloužit také jako další lůžko pro příležitostné přespání. Do zásuvek pod postel můžete umístit ložní prádlo, ale také hračky a další nezbytnosti. Zásuvku si děti snadno otevřou. U větších patrových postelí naleznete i zabudované komody, skříňky či celé psací stoly.

220733i.png (856 KB)

Dětská patrová postel LEON 1

Zábava a hry

Patrové postele mohou být zábavným a hravým doplňkem dětského pokoje. Barevné kombinace a rozmanité tvary oživí dětský pokoj. Součástí některých jsou i žebříky, skluzavky nebo obrázky oblíbených filmových hrdinů. Podpořte u dětí pocit dobrodružství v každodenní rutině.

Sourozenecké sbližování

Patrové postele posílí sourozenecké vztahy a pomůžou dětem rozvíjet pocit sdílené odpovědnosti, protože mohou spolupracovat při stlaní postele nebo sdílet prostor během hraní her či usínání. Myslete na to, že starší ze sourozenců by měl spát v horní části. Důležitá je zábrana.

146098i.png (747 KB)

Dětská patrová postel DARCY II COLOR

Nevýhody patrových postelí pro děti:

Bezpečnost

Nevýhodou patrových postelí jsou potenciální obavy o bezpečnost. Děti mohou spadnout z horní palandy, což může vést ke zranění. Při používání patrových postelí je důležité dodržovat bezpečnostní zásady, mezi které patří používání zábradlí na horní posteli. Vždy se ujistěte, že žebřík je pevný a bezpečný.

Občas také mohou vznikat konflikty mezi dětmi, které z nich bude spát na horní palandě, ta patří k té oblíbenější.

Celkově lze říci, že palandy jsou skvělou volbou pro dětské pokoje pro starší děti. Rodiče by měli před nákupem palandy pečlivě zvážit její výhody a nevýhody, věk dětí a prostorové uspořádání pokoje.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek