DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Jak vybrat dětskou postel ve 4 krocích?

Spánek je důležitý. To je stará známá věc, kterou vštěpují už rodiče do svých dětí. Proto je pochopitelné, že při výběru postele pro potomka vás napadá spousta otázek a nevíte si rady. Přečtěte si náš článek a hned bude po starostech. Pro pohodlný spánek stačí délka postele o 20 cm větší, než je výška dítěte. S takovou byste ale mohli postel kupovat každých pár let nebo i měsíců. Nebojte se koupit velkou postel i pro malé dítě. Pro ty nejmenší slouží zábrany na posteli či dlouhé válcové polštáře, kterými dítěti vytvoříte v posteli měkké mantinely a předejdete tak pádům z postele.

Jak vybrat dětskou postel ve 4 krocích?

Podle čeho tedy vybírat postel pro dítě?

1. Konstrukce postele:

Čím jednodušší, tím lepší. Jednoduchý design a omyvatelné materiály oceníte v každém věku dítěte. Proto je ideálním materiálem masivní dřevo nebo lamino, které má hladký povrch. Vyvarujte se čalounění. S největší pravděpodobností za pár let používání změní barvu i tvar. Při výběru postele pro děti myslete i na rohy a ostré hrany. Menším dětem by mohly ublížit. Pokud by se do dětského pokoje hodilo více úložných prostor, může to vyřešit i vhodně zvolená postel. Ať už šuplíky pod postelí nebo v případě patrových postelí velkým množstvím skříněk spojených s lůžkem. Patrové postele, nebo postele s přistýlkou, ocení větší děti a jejich kamarádi, které přijdou na přespání. Menší děti zase ocení postele se stříškou – univerzální místo bezpečí, ze kterého se během minuty stane bunkr.

119678i.jpg (101 KB)

2. Rošt do dětské postele

Protože děti stále rostou a navíc se během noci na posteli několikrát stěhují z jednoho konce na druhý, stačí pevný nebo lamelový dřevěný rošt. 

3. Matrace

Mnohem důležitější než investice do roštu je ta do dětské matrace. Postel i s roštem totiž mohou děti mezi sebou dědit i po několik generací, ale matraci by měl mít každý novou. 

Dětská matrace má mít střední tvrdost a pevnější konstrukci. Zónové matrace, které jsou oblíbené u rodičů, pro děti nemají smysl. A to hlavně proto, že děti nejen rostou, ale také během spánku po matraci cestují. Matrace s pratelným potahem a PUR pěnou patří mezi nejlepší varianty do dětské postele. 

A rychle objednat!

Každý krok vás přiblížil k té nejlepší posteli pro vašeho potomka. Kvalitní spánek už je jen pár kliknutí od vás. Expedo nábytek vám doručí objednávku zdarma a můžete si objednat i výnos zboží do vyšších pater.

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek