Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

7 nejoblíbenějších stylů v bydlení

Toužíte po vyladěném domově do posledního detailu? Patříte mezi milovníky venkova, nebo naopak k příznivcům pořádku a jednoduchosti? Přinášíme vám přehled nejoblíbenějších bytových stylů. Pojďte to zkusit s námi a vylaďte svůj domov k dokonalosti.

7 nejoblíbenějších stylů v bydlení

Minimalistický styl

Minimalismus se řadí mezi nejoblíbenější styly bytového designu už několik let. Vyznačuje se jednoduchostí, funkčností, klade vysoký důraz na čisté linie a neutrální barvy. Minimalistický styl vychází z myšlenky, že méně je více.

Minimalistické domy se často vyznačují střídmostí, jednobarevnými schématy a absencí dekorací. Nábytek je pečlivě vybírán s ohledem na jeho vzhled, ale také funkci. Celková atmosféra je klidná, uspořádaná a přehledná. Minimalismus je moderní a elegantní vzhled, který vytváří otevřený a nepřeplněný prostor. Ideální pro ty, kteří preferují jednoduchost a klid.

minimalism.png (1.11 MB)

 

Skandinávský styl

Skandinávský styl bydlení, známý také jako severský se vyznačuje příjemnou atmosférou, která klade důraz na jednoduchost, funkčnost a přírodní materiály. Severský styl je inspirován kulturou Dánska, Švédska a Norska. Charakterizují ho čisté linie, neutrální barvy a přírodní textury.

Ve skandinávském domově naleznete světlé dřevo, kov a další přírodní materiály jako len či vlnu. Barevná paleta je obvykle světlá a neutrální, výrazné barvy se používají střídmě pouze jako akcenty. Skandinávské obývací pokoje a celé interiéry jsou navrženy tak, aby byly funkční.

scandinavian.png (1.33 MB)

 

Industriální styl

Velké otevřené prostory, betonové stěny a neopracované podlahy jsou symbolem industriálního stylu. Průmyslový styl si zachoval svůj půvab a stal se trendem posledních několika let. Neopakovatelnou atmosféru vytvoříte snadno pomocí vhodně zvoleného nábytku, dekorací, ale také barev a materiálů. 

Pro industriální domy jsou typické vysoké stropy, velká okna a otevřené půdorysy. Industriální nábytek je často vyroben z kovu, například ze železa a oceli. Obvyklými prvky jsou odhalené trubky, potrubí a cihlové zdi, stejně jako betonové podlahy a velká svítidla v industriálním stylu. Jedním z klíčových prvků industriálního stylu bydlení je použití neutrálních barev, jako je černá, šedá a bílá.

industrial.png (1.45 MB)

 

Boho styl

Boho neboli bohémský styl bydlení se vyznačuje uvolněnou a hravou atmosférou, která oslavuje kreativitu, svobodu a individualitu. Boho styl je inspirován bezstarostným duchem umělců.

V interiéru ve stylu boho naleznete směs textur, vzorů a barev. Prostor se neobejde bez doplňků jako tkané textilie, ratan nebo dřevo. Součástí jsou živé rostliny a květiny v typických závěsných květináčích. Nábytek je často starožitný. Na čalounění, kobercích a textiliích se hojně používají výrazné vzory, jako jsou etnické nebo květinové potisky, které podporují celkově živou náladu.

boho.png (1.69 MB)

 

Rustikální styl

Rustikální styl bydlení se vyznačuje přirozenou estetikou, inspirovanou jednoduchostí venkovského bydlení. Symbolizuje ho však také vysoká funkčnost. Styl zahrnuje prvky z přírody, jako je dřevo, kámen, proutí, vlna či len.

V rustikálně laděném domově jsou typické prvky jako hrubě opracované dřevo, kámen a cihly, které vytvářejí drsný a organický vzhled. Nábytek v rustikálním stylu je často masivní s viditelným působením času. Obvyklými prvky jsou odhalené trámy, krby z přírodního kamene a podlahy z tvrdého dřeva, stejně jako použití teplých zemitých barev.

rustical home.png (1.75 MB)

 

Vintage styl

Styl vintage se vyznačuje nadčasovou elegancí inspirovanou klasickým designem a vybavením z minulosti. Styl oslavuje historie a tradice, kombinuje prvky z různých období a designových stylů a vytváří jedinečný a sofistikovaný vzhled.

Ve vintage domě najdete směs starožitného a vintage nábytku, který bývá ručně vyráběný z masivního dřeva. Na textiliích se používají výrazné vzory květin. Ve vintage interiéru se setkáte se starožitnými lustry, zrcadli a dalším nábytkem.

vintage.png (1.59 MB)

 

Provensálský styl

Provensálský styl bydlení se vyznačuje lehkou a vzdušnou estetikou, která je inspirována venkovskými domy ve francouzské Provence. Právě francouzský venkov zahrnuje do designu prvky z krajiny, jako jsou levandulová pole, vinice a olivové háje.

V provensálském domě se používají světlé a vzdušné barvy, jako je bleděmodrá, žlutá, zelená či fialová, které odrážejí barvy krajiny. Nábytek je často ručně vyráběný. Ve velké míře se používají přírodní materiály, jako je dřevo, kámen a terakota.

provence.png (941 KB)

 

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek