Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Víte, jak vyčistit látkovou sedačku jedlou sodou?

Jedlá soda, přírodní čistící prostředek a pohlcovač pachů, který vám pomůže nejen v kuchyni. Sedačku očistěte od prachu a nečistot pomocí hadříku. Nasypte prášek přímo na skvrnu a nechte působit 15 -20 minut. Na závěr důkladně vysajte.

Víte, jak vyčistit látkovou sedačku jedlou sodou?

Co je jedlá soda?

Jedlá soda někdy označovaná jako soda bikarbona je bílý prášek výborně rozpustný ve vodě se zásaditým pH. Všichni ho známe nejčastěji z kuchyně, kde se využívá jako kypřidlo do pečiva. Všestranné použití tohoto prášků možná někoho překvapí. Jedlou sodu lze využívat k čistění povrchů v domácnosti i pohlcování nežádoucích pachů.

baking soda.png (1.01 MB)

K čemu můžu jedlou sodu využít?

Trápí vás skvrny a zápach z koberce, čalouněné postele nebo sedací soupravy? Stačí zasypat skvrnu jedlou sodou a nechat působit kolem 20 min. Vždy doporučujeme nejdříve zkusit na méně viditelné místo, aby nedošlo k poškození tkaniny.

Možnou variantou je smíchání vlažné vody a prášku sody (2:1) v hustou kaši, kterou potřete skvrnu a necháte působit 20 minut. Následné odstranění sody z tkaniny je nutností. Zbytky prášku vysajte nebo setřete jemným hadříkem. Látku nedrhněte silou nebo hrubým kartáčem.

Mastné skvrny nebo červené víno?

Mastné skvrny od jídla jsou častým problémem ve všech domácnostech. Zbavte se jich jednoduše pomocí kuchyňské sody. Nejdříve mastný flek vysušte papírovou utěrkou. Pak už jen nasypte sodu a čekejte 2 - 3 hodiny, než se vsaje veškerá mastnota. Nakonec vysajte, případně dočistěte jemnou houbičkou a vlažnou vodou.

Čerstvě rozlité víno odsajte papírovým ubrouskem. Na skvrnu nalijte studenou vodu a otřete ji. Mezitím si připravte kašičku z jedlé sody a vody v poměru jedna lžíce sody na dvě lžíce vody. Vzniklou kašičku vmasírujte na místo od vína. Po zaschnutí prášek vysajte.

104835.png (827 KB)

A co kůže?

U kožených a koženkových sedacích souprav používejte k čištění pouze jemné přípravky, které povrch nepoškrábou. Využít můžete mýdlový přípravek, který na skvrnu nanesete pomocí hadříku a krouživými pohyby nečistoty odstraníte. Pak důkladně vysušte. Při čištění kožených sedacích souprav nepoužívejte velké množství vody, mohlo by dojít k popraskání tkaniny.

207122.jpg (65 KB)

 

DOPORUČUJEME: Věčné čištění sedačky vás nebaví? Vyzkoušejte potahy nebo přehozy, které sedačku ochrání i před velkým znečištěním. Potah jednoduše sundáte a vyperte.

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek