Velikonoční nadílka: 3 rychlé recepty z velikonočních kraslic
Velikonoce jsou časem radosti, oslav a samozřejmě dobrého jídla. Jedním z nezbytných prvků této sváteční doby jsou barevně zdobené kraslice, které přinášejí do domovů příjemnou atmosféru. Ale co udělat s těmi, které zbydou po Velikonocích? Zde máme pro vás tři rychlé a chutné recepty, ve kterých využijete vaše velikonoční kraslice.
Vajíčková pomazánka
Suroviny
- 4 vejce natvrdo
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce másla
- 1 lžička hořčice plnotučné
- 1 malá cibule
- Sůl, pepř
Postup
Vařená vejce oloupeme, přes mřížku natlačíme do misky nebo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Všechny suroviny důkladně promícháme dohromady a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s pečivem a se zeleninou.
Tradiční vaječná tlačenka
Suroviny
- 1 sklenice nakládané zeleniny
- 1 polévková lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
- 200 g šunkového salámu
- 2 polévkové lžíce práškové želatiny
- 5 vajec natvrdo
- Sůl, pepř
Postup
Slejte nálev ze zeleniny a na dvě hodiny do něj dejte nabobtnat želatinu. Pak ji na velmi mírném plameni zahřívejte, aby se rozpustila, ale pozor, nevařte! Do želatiny přidejte všechny ingredience pokrájené na drobné kostičky, opatrně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Vlijte do igelitem vyloženého srnčího hřbetu, nebo plňte do tlačenkové nohavice. Nechte vychladnout a dejte ztuhnout do lednice. Podávejte s bílým pečivem.
Plněná vejce
Suroviny
- 6 vajec natvrdo
- 100 g sýru gouda
- 20 g změklého másla
- 1 lžička plnotučné hořčice
- ½ lžičky mleté papriky
- Sůl, pepř
Postup
Rozpulte oloupaná vejce a vyjměte z nich žloutky. V misce je utřete se sýrem, změklým máslem a hořčicí. Ochuťte paprikou, solí a pepřem a vyšlehejte do pěny. Pěnou naplňte bílky a ozdobte. Podávejte s pečivem a čerstvou zeleninou.
Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.