Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Velikonoční nadílka: 3 rychlé recepty z velikonočních kraslic

Kateřina Pelejová
28.3.2024

Velikonoce jsou časem radosti, oslav a samozřejmě dobrého jídla. Jedním z nezbytných prvků této sváteční doby jsou barevně zdobené kraslice, které přinášejí do domovů příjemnou atmosféru. Ale co udělat s těmi, které zbydou po Velikonocích? Zde máme pro vás tři rychlé a chutné recepty, ve kterých využijete vaše velikonoční kraslice.

Velikonoční nadílka: 3 rychlé recepty z velikonočních kraslic

Vajíčková pomazánka

ing (1).png (1.49 MB)

Suroviny

  1. 4 vejce natvrdo
  2. 2 polévkové lžíce majonézy
  3. 2 polévkové lžíce másla
  4. 1 lžička hořčice plnotučné
  5. 1 malá cibule
  6. Sůl, pepř

 

Postup

Vařená vejce oloupeme, přes mřížku natlačíme do misky nebo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Všechny suroviny důkladně promícháme dohromady a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s pečivem a se zeleninou.

 

Tradiční vaječná tlačenka

ing (2).png (900 KB)

Suroviny

  1. 1 sklenice nakládané zeleniny
  2. 1 polévková lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
  3. 200 g šunkového salámu
  4. 2 polévkové lžíce práškové želatiny
  5. 5 vajec natvrdo
  6. Sůl, pepř

 

Postup

Slejte nálev ze zeleniny a na dvě hodiny do něj dejte nabobtnat želatinu. Pak ji na velmi mírném plameni zahřívejte, aby se rozpustila, ale pozor, nevařte! Do želatiny přidejte všechny ingredience pokrájené na drobné kostičky, opatrně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

 

Vlijte do igelitem vyloženého srnčího hřbetu, nebo plňte do tlačenkové nohavice. Nechte vychladnout a dejte ztuhnout do lednice. Podávejte s bílým pečivem.

 

Plněná vejce

ing (3).png (1.68 MB)

Suroviny

  1. 6 vajec natvrdo
  2. 100 g sýru gouda
  3. 20 g změklého másla
  4. 1 lžička plnotučné hořčice
  5. ½ lžičky mleté papriky
  6. Sůl, pepř

 

Postup

Rozpulte oloupaná vejce a vyjměte z nich žloutky. V misce je utřete se sýrem, změklým máslem a hořčicí. Ochuťte paprikou, solí a pepřem a vyšlehejte do pěny. Pěnou naplňte bílky a ozdobte. Podávejte s pečivem a čerstvou zeleninou.

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek