Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Snadné tipy, jak ekologicky zabalit vánoční dárky

Vánoční svátky se kvapem blíží a s nimi i nejrůznější nápady na balení dárků. Co takhle letošní Vánoce vyzkoušet netradiční a zároveň více ekologické balení dárečků pro své nejbližší? Přinášíme vám hned několik tipů, jak ekologicky zabalit malé i velké dárky. Objevte japonskou techniku balení furoshiki nebo cenově nenáročnou variantu pomocí starých krabic, třeba od nábytku.

Snadné tipy, jak ekologicky zabalit vánoční dárky

Do kartonu nebo papíru od nábytku

Spotřebujte kartony nebo papíry, které vyplňují balíčky z internetu. Ve většině případů se jedná o recyklovaný papír. Skvěle působí právě zmačkaný dojem u papíru. Samotná papír můžete přelepit přírodními nálepkami, aby lépe držel. Případně použijte jutový provázek nebo lýko. Takto zabalený dáreček dozdobte podle své fantazie. Použít můžete keramické, dřevěné ozdoby, větvičky jehličnanů, barvy, třpytky nebo stuhy.

eco gift.jpg (151 KB)

Do staré papírové tašky nebo pytlíku

Jednou z možností, jak využít starou papírovou tašku z obchoďáku je její rozstříhání. Dárek zabalte do papíru tak, aby rub tašky byl viditelný. Ten je ve většině případů bez potisku. Můžete pak dárek dozdobit přírodninami nebo jinými dekoracemi či třpytkami.

Čisté papírové tašky s potiskem otočte na rub. Vznikne vám tak taštička z ekologického papíru bez potisku. I zde můžete pomocí tekutého lepidla nebo pomocí tavné pistole přilepte dřevěné hvězdičky, andílky, nebo koření a jiné přírodniny.

christmas paper bag.jpg (187 KB)

christmas paper bag 2.jpg (109 KB)

Látkové pytlíky

Roztřídili jste před Vánoci šatník a objevili staré plátěné kalhoty, bavlněná trička nebo lněné košile? Vyrobte z nich látkové pytlíky, které využijete jako obalový materiál pro menší dárečky. Postup je snadný, stačí si ustřihnou látku do tvaru obdélníku např. 60 x 40 cm, vždy podle velikosti dárku, přeložit napůl a na rubu sešít dno a stranu pytlíku. V horní části můžete okraj přehnout a vytvořit tunýlek pro tkanici. Věřte, že stylově vypadá i nesešitý okraj svázaný jutovým provázkem. Pytlíček lze ozdobit vánoční nášivkou nebo malou rolničkou.

christmas bag.jpg (152 KB)

Papír nahraďte látkou: Furoshiki

Oblíbená technika pocházející z Japonska – furoshiki. Jedná se o balení dárků do látky, kdy i samotný obal je dárkem. Nejčastěji se využívá balení do šátků, látkových ubrousků nebo jiných ozdobných látek, nejlépe do tvaru čtverce. Jakýkoliv dárek položte do středu textilie, zabalte ho podobně jako do papíru a v horní části vytvořte uzlík, klidně ozdobný. Do uzlíku můžete zapíchnout větvičky jehličnanů, sušené ovoce nebo celou skořici. K látce snadno připevníte visačku se jménem obdarovaného.

furoshiki.jpg (219 KB)

Vlastnoručně vyrobené obálky

V dnešní uspěchané době často využíváme dárky na poslední chvíli, různé poukazy nebo peněžní hotovost. Věnujte čas alespoň výrobě obálky, která obdarovaného jistě potěší. Nejsnadnější cestou je výroba obálky z papíru do tvaru srdce. Ze zbytkového vánočního papíru nebo jiného bílého či recyklovaného vystřihněte srdce. Velikost zvolte podle voucheru. U srdce přehněte boky k sobě, následně bříška srdíčka přehněte na střed, na závěr špičku, kterou celou obálku uzavře.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek