Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Inspirace: Jak prostřít vánoční stůl

Markéta Etrychová
20.12.2021

Dokonalou atmosféru během štědrovečerní večeře dokážou ovlivnit i maličkosti v podobě prostírání, jídelního servisu nebo malých dekorací. U stolu se většinou sejde celá rodina, vytvořte jedinečný okamžik, na který budete všichni vzpomínat. Slaďte slavnostní tabuli s vánoční výzdobou v interiéru. Inspirujte se oblíbenými styly bydlení.

Inspirace: Jak prostřít vánoční stůl

Slavnostní tabule v industriálním stylu

Průmyslový design inspirovaný starými továrnami a halami. Prostory v industriálním stylu jsou otevřené a světlé. Barvu masivního dřeva doplňují šedé a černé tóny v podobě kovových a betonových prvků. Velkovou roli zde hraje osvětlení, oblíbená jsou velká svítidla a lampy.

Industriální vánoční dekorace vycházejí z podstaty průmyslem inspirovaného stylu. Na slavnostní tabuli jsou hlavními prvky kovové elementy ve formě svícnů a malých ozdob. Dřevěný stůl ozdobte bílou, černou a šedou, které vytvoří dokonalý kontrast. Velký kovový svícen umístěte do středu stolu. Bílé keramické talíře doplňte o černé či šedé ubrousky a křišťálové sklo. Pro někoho strohý industriální styl můžete doplnit antracitovým běhounem.

Rustikálně laděný štědrovečerní stůl

Rustikální styl vychází ze starých časů. Srdečná atmosféra, které z něho vyzařuje umocňuje pocit domova a tepla. Zemité tóny, masivní dřevo a precizní řemeslná práce jsou symboly rustikálních kuchyní a jídelen.

Slavností vánoční tabule v rustikálním stylu si zakládají na jednoduchosti a střídmosti. V tomto případě platí pravidlo, že méně je někdy více. Masivní stůl z dubového dřeva ozdobte běhounem z juty nebo tkaniny v přírodním odstínu. Vsaďte na lucerny, kovové vánoční svícny a čerstvě natrhané větvičky jehličnanů. Klasické porcelánové talíře můžete nahradit kovovými či dřevěnými. Oblíbené je teakové dřevo či bambus. Talíře ozdobte jednobarevným bavlněným ubrouskem.

rustikalni jidelni stul.jpg (268 KB)

Vánoční tabule v moderním stylu

Moderní styl bydlení klade vysoký důraz na praktičnost a funkčnost. Velkoformátové obklady, rovné a lesklé povrchy, nové technologie a vzdálené ovládání celé domácnosti. Typické pro moderní bydlení je střídmost, bez dalších zbytečností. Drobné doplňky, knihy i suvenýry jsou však povoleny. Dotváří individualitu prostoru.

Slavnostní prostírání v moderním stylu vystihuje současné trendy. Třpytivé doplňky v kombinaci se sněhově bílým jídelním servisem a čirým sklem vytváří skvělou souhru. Na moderním stole mají svůj prostor také ozdoby, adventní věnec či svícen. Ke štědrovečernímu stolu patří také vazba s čerstvých květin nebo větviček jehličnanů. Lineární svícny se skvěle hodí na stůl, zajistí tak dostatek volného prostoru pro ostatní nezbytnosti i každého člena hostiny.

                               moderni.jpg (46 KB)                            

Nestárnoucí červeno-bílá klasika

Kombinace bílé a červené se stále těší velké oblibě. Červená symbolizuje moc a lásku, zatímco bílá čistotu a nevinnost. Vánoce laděné do těchto barev jsou hřejivé a útulné. Často v nás evokují pocit klidu a rovnováhy. Jídelní stůl v červené a bílé barvě doplňte o zelené či zlaté prvky. Na stůl položte čerstvé rostliny, oblíbené vánoční hvězdy nebo jiné červené kvítky.

cervena a bila vanocni stul.jpg (132 KB)

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek