Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Rostliny, které vám zlepší kvalitu vzduchu ve vaší domácnosti

Jana Budinská
22.2.2024

Některé rostliny jsou známé svou schopností zlepšovat kvalitu vzduchu tím, že absorbují škodlivé látky. Přinášíme vám tipy na 4 atraktivní rostliny, které nejenže přidají kouzlo do interiéru, ale hlavně přispějí k čistění vzduchu a k vytvoření zdravějšího prostředí vašeho domova.

Rostliny, které vám zlepší kvalitu vzduchu ve vaší domácnosti

Mezi rostliny, které zlepší kvalitu vzduchu v interiéru patří:

1.      Dracaena marginata lidově dracena

Dracena je rostlina, která může růst ve formě stromu nebo keře a může být ozdobou jakéhokoli domova. Jeho úzké listy jsou zelené s červenými okraji, což dodává rostlině atraktivní vzhled. Je vhodná do interiérů, protože není příliš náročná na světlo a může se dobře pěstovat i ve stínu.

Rostlina pomáhá čistit vzduch od formaldehydu, benzenu a dalších škodlivých látek, které mohou být přítomny v domácích produktech.

Péče o dracenu zahrnuje pravidelné zalévání, občasné hnojení a umístění na světlém místě. Je také důležité vyvarovat se nadměrnému zalévání, což může vést k hnilobě kořenů. Nemá také ráda průvan, který může zničit celou rostlinu. Pokud se o ní postaráte správně, bude vám dělat radost svou krásou a zlepšovat kvalitu ovzduší ve vaší domácnosti.

dracaena.png (1.53 MB)

2.      Aloe vera

Aloe vera je další populární domácí rostlina. Aloe vera je sukulentní rostlina s dužnatými listy, které obsahují gel. Tento gel má mnoho léčivých vlastností a je často používán k léčbě popálenin, řezů, bodnutí hmyzem a kožních podráždění.

Tato rostlina má také schopnost absorbovat škodlivé látky z ovzduší, jako je formaldehyd a benzen, což může pomoci zlepšit kvalitu vzduchu v domácnosti.

Aloe vera je relativně nenáročná rostlina na péči. Potřebuje dobře propustnou půdu a má ráda světlé a slunné místo. Je důležité ji zalévat pravidelně, ale nedovolit, aby půda byla přemokřená, protože to může vést k hnilobě kořenů. Rostlina také potřebuje občasné hnojení, zejména v období růstu. Aloe vera může být umístěna jak na parapetu, tak i na polici, stole nebo na konzolovém stolku, pokud je dostatečně světlé.

aloe vera.png (1.09 MB)

3.      Asparagus známý také jako chřest

Asparagus je trvalka s tenkými větvemi a jehlicovitými listy. Existuje mnoho druhů Asparagus, které se liší velikostí, tvarem a barvou listů.

Některé druhy Asparagusu mají schopnost absorpce formaldehydu, který je často přítomen v některých čisticích prostředcích, nábytku, barvách nebo lepidlech. Tato vlastnost umožňuje Asparagusu pomáhat čistit vzduch v interiérech.

Asparagus je obecně nenáročná rostlina na péči. Potřebuje světlé až polostinné stanoviště a pravidelné zalévání. Je také vhodné občasné hnojení, aby se podpořil zdravý růst. Asparagus se může pěstovat jak ve standardních květináčích, tak i ve visacích nádobách, což je ideální pro vytvoření atraktivních zelených úprav interiérů.

asparagus.png (1.32 MB)

4.      Ficus benjamin známý jako fíkus, lidově též benjamin

Jedním z nejoblíbenějších pokojových rostlin je bezesporu fikus benjamin, jenž je charakteristický svými elegantními tmavě zelenými listy. Může dorůst do velkých rozměrů, pokud mu je poskytnut dostatečný prostor. Je oblíbeným okrasným prvkem v interiérech a často se používá v kancelářích, obývacích pokojích a dalších místnostech.

Fíkus má schopnost absorbovat škodlivé látky z ovzduší, jako je formaldehyd, benzen a xylén. Tyto látky mohou být přítomny v nábytku, kobercích, laku na vlasy a dalších domácích výrobcích.

Tato rostlina potřebuje světlé až polostinné stanoviště a pravidelnou zálivku. Je důležité udržovat vlhkou půdu, ale zároveň se vyvarovat přemokření kořenů, což může vést k hnilobě kořenů. Rostlina může být citlivá na změny prostředí, jako jsou změny polohy nebo teploty, takže je doporučeno udržovat ji ve stabilních podmínkách.

ficus.png (1.98 MB)

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek