Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Proměna malého balkonu na bylinkovou zahrádku

Kateřina Pelejová
18.4.2024

Balkon může být místem, kde se otevřou neomezené možnosti pro vytvoření malého zeleného ráje. S trochou kreativity, plánování a péče můžete vytvořit oázu čerstvých bylinek a zeleně přímo ve vašem bytě. Zde je návod krok za krokem, jak proměnit malý balkon na útulnou bylinkovou zahrádku.

Proměna malého balkonu na bylinkovou zahrádku

Plánování a příprava

Než začnete s realizací, je důležité promyslet si své představy a možnosti. Zamyslete se nad tím, kolik prostoru máte k dispozici, jaké bylinky byste chtěli pěstovat, a jaký styl bylinkové zahrádky by vám nejvíce vyhovoval. Podle toho si vyberte vhodné nádoby, substrát a rostliny.

Návrh bez názvu (83).png (1.92 MB)

 

Výběr vhodných nádob a substrátu

S ohledem na omezený prostor balkonu je důležité vybrat kompaktní a prostorově úsporné nádoby, které se vejdou do vašeho prostoru a zároveň poskytnou dostatek místa pro růst rostlin. Volte nádoby s odvodněním, aby se předešlo přemokření substrátu.

 

Jako substrát použijte kvalitní zahradní zeminu, ideálně smíchanou s kompostem nebo organickým hnojivem, které poskytnou rostlinám potřebné živiny pro růst a rozvoj.

Návrh bez názvu (84).png (1.68 MB)

 

Výběr bylinek a rostlin

Při výběru bylinek a rostlin mějte na paměti nejen estetický vzhled, ale i praktické využití. Mějte na mysli své kulinářské preference a preferované vůně. Mezi oblíbené bylinky pro pěstování na balkoně patří tymián, rozmarýn, máta, bazalka, petržel, pažitka a šalvěj.

Návrh bez názvu (86).png (2.55 MB)

 

Zařízení balkonu

Kreativní zařízení balkonu může proměnit malý prostor ve vysoce funkční a esteticky příjemné místo. Použijte stojany, visací květináče, závěsné koše nebo policové systémy k vytvoření vrstevnatého zeleného ráje. Využijte každý centimetr prostoru a zkombinujte různé velikosti nádob pro zajímavý vizuální efekt.

Návrh bez názvu (87).png (2.06 MB)

 

Proměna malého balkonu na bylinkovou zahrádku může být zábavným a odměňujícím projektem. S trochou plánování, péče a lásky k rostlinám můžete vytvořit prostor, který oživí vaše smysly a přinese do vašeho domova čerstvý zelený dotek přírody.

 

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek