Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Grilovací sezóna zahájena: 3 rychlé recepty

Markéta Etrychová
16.6.2021

Léto klepe na dveře a milovníci zahradních oslav oprašují své grily a nezbytné náčiní. Ať chceme nebo ne, grilování neodmyslitelně patří k létu. Je to skvělá příležitost pro setkání s přáteli a rodinou. Užijte si chvíle pohody a odpočinku. Nechte se inspirovat recepty, které pro vás připravila food blogerka Bruneta v kuchyni.

Grilovací sezóna zahájena: 3 rychlé recepty

Dnes se dozvíte jak na přípravu grilovaných žeber, cheeseburgeru se zelenou paprikou a letního osvěžení v podobě míchaného nápoje. Vytáhněte gril, zahradní nábytek a jdeme na to.

Grilovaná žebra podle Brunety v kuchyni

Jedinečný recept na šťavnatá grilovaná žebra s domácí barbecue omáčkou.

Množství: 2 porce                            Celkový čas: 3,5 h

Ingredience:

2 kg vepřových žeber

1 polévková lžíce mořské soli

1 polévková lžíce čerstvě namletého černého pepře

2 čajové lžičky drceného kmínu

1 čajovou lžičku mletého oregana

špetka skořice

100 ml oleje

voda na podlití

3 stroužky česneku

Na domácí barbecue omáčku si připravte:

1 polévková lžíce třtinového cukru

1 lžička soli

1 lžička dijonské hořčice

½ lžičky bílého vinného octa

1 lžička worcestrové omáčky

250 g rajčatového pyré

2 lžíce sladké papriky

1–2 lžičky mletého chilli koření (podle chuti)

Postup:

  1. Vepřová žebra důkladně očistěte od blan a nakrájejte na stejně velké kusy. Tyto kusy rovnoměrně osolte, opepřete a vložte do uzavíratelné mísy. Posypte je drceným kmínem, oreganem, skořicí, přidejte prolisovaný česnek a celé podlijte vodou. Nechte marinovat přibližně 2 hodiny.
  2. Mezitím si můžete připravit domácí barbecue omáčku. Všechny ingredience na barbecue přidejte do hrnce a směs přiveďte k varu. Bez pokličky pozvolna vařte přibližně 1-2 hodiny, až omáčka zhoustne. Často míchejte, aby se vám omáčka nepřipálila. A pokud je omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody.
  3. Marinovaná žebra dejte na rozpálený gril a grilujte je alespoň hodinu. Následně maso potřete z obou stran připravenou barbecue omáčkou a grilujete dalších 20 minut. Téměř hotová žebra vložte do alobalu a nechte je 5 minut odpočinout na dřevěném prkénku.
  4. Podávejte s čerstvým salátkem, pečenými bramborami nebo jen tak s chlebem. A samozřejmě se zbytkem domácí barbecue omáčky, radí blogerka Bruneta v kuchyni.

1.jpeg (318 KB)

 

Cheeseburger se zelenou paprikou a hovězím masem

Burger nesmí chybět na žádné garden party. Předveďte se i vy. Výhodou receptu je, že maso můžete nahradit lososem nebo ho úplně vynechat.

Množství: 2 porce                                           Celkový čas: 30 min

Ingredience:

0,5 kg 80 % libového mletého hovězího masa

2 hamburgerové housky

2 zelené papriky nakrájené na tenké proužky

mořská sůl

čerstvě mletý černý pepř

2 plátky čedar sýra

tenké plátky bílé cibule

plátky ledového salátu

plátky čerstvých rajčat

Na dip si připravte:

250 ml bílého jogurtu

2 lžíce majonézy

1 lžička kari koření

sůl a pepř

Postup:

  1. Nejdříve si připravte dip do hamburgeru, aby se stihly veškeré ingredience krásně spojit do sebe. Smíchejte bílý jogurt s majonézou a přidejte sůl, pepř a kari koření. Vše důkladně promíchejte a dejte prozatím stranou.
  2. Hovězí maso osolte, opepřete a poté ho rozdělte na dvě stejné poloviny. Vytvořte kouli a lehce ji zmáčkněte, aby vznikla forma přesně do housky. Do spodní strany udělejte prstem malý dolíček.
  3. Maso dejte na rozpálený gril a grilujte z obou stran podle chuti. 3 minuty z každé strany pro „rare“, 5 minut pro střední opečení a 7 minut pro „well done“, což je maximální opečení bez ztráty šťavnatosti.
  4. Maso nechte na grilu, ale posuňte ho na stranu, kde není tak velká teplota. Položte na něj plátek sýra a kousky zelené papriky. Rozkrojte si hamburgerovou housku a opečte ji lehce z vnitřní strany.
  5. Hamburgerovou housku dejte na talíř nebo na dřevěné prkénko, potřete ji připraveným dipem a naplňte ingrediencemi.
  6. Dobrou chuť

burger.jpeg (149 KB)

 

Míchaný drink „Sluneční paprsky“

Osvěžující alkoholický nápoj, který snadno proměníte i v ten nealkoholický. Vynecháte bourbon a můžou si s vámi dát i děti.

Množství: 2 porce                            Celkový čas: 10 minut

Ingredience:

4 limetky

2 lžíce třtinového cukru

špetka soli

8 listů bazalky

4 snítky máty

90 ml burbonu

Na ozdobu – snítky máty, plátek limetky, bazalka nebo seříznutá kůra

Postup:

  1. Limetky si důkladně omyjte. 2 nakrájejte na 8 stejně velkých kousků a dejte stranou. Ze zbývajících 2 limetek vymáčkněte šťávu a ostrouhejte trochu kúry.
  2. Do shakeru přidejte kousky limetky, limetkovou šťávu, kúru, hnědý cukr, sůl, bazalku, mátu a protřepte. Obsah shakeru nalijte do vysoké sklenice naplněné ledem a přidejte poslední ingredienci – burbon.
  3. Pokud shaker nemáte, vložte vše rovnou do vysoké sklenice a míchátkem důkladně promíchejte.
  4. Nakonec ozdobte snítky máty, bazalkou, plátkem limety nebo seříznutou kůrou limetky.

3.jpeg (378 KB)

 

DOPORUČUJEME: Máte trochu času nazbyt a sháníte venkovní posezení? Vyrobte si sedačku z palet. Nechte se inspirovat jednoduchým návodem.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Expedo: odpověď 12.11.2021
Dobrý den, odkaz je v prvním odstavci - Bruneta v kuchyni. Děkujeme, Expedo nábytek
Hanka: odkaz 9.11.2021
Super recepty. Můžete mi poslat odkaz na blogerku pro více receptů?
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek