Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Přírodní cesta k čistému nábytku: 7 jednoduchých receptů na výrobu čisticích prostředků

Už vás nebaví kupovat drahé chemické prostředky a rádi byste dali šanci přírodní alternativě? V tomto článku vám představíme 7 rychlých návodů, jak si takové přípravky jednoduše vyrobit doma. Nejen, že ušetříte přírodu a svoji peněženku, ale i váš nábytek ocení šetrné nechemické zacházení.

Přírodní cesta k čistému nábytku: 7 jednoduchých receptů na výrobu čisticích prostředků

1. Univerzální čistič povrchů

Pro univerzální čistič smíchejte 500 ml vody, 250 ml bílého octa a několik kapek esenciálního oleje. Vše důkladně promíchejte a nalijte do nádoby s rozprašovačem. Pro jednoduchou identifikaci si nádobu označte. Tento účinný roztok nejen dezinfikuje, ale také zanechává povrchy čisté a krásně vonící.

2. Citrónový lesk na dřevo

Smíchejte citrónovou šťávu s olivovým olejem v poměru jedna ku jedné. Připravenou směs si přelejte do rozprašovače. K lesklému dřevěnému nábytku už vám bude stačit jen suchý hadřík, kterým přípravek rozleštíte. Váš konferenční stolek či komoda bude navíc krásně vonět po citrusech.

3. Kávový peeling pro matné povrchy

Smícháním kávové sedliny s trochou vody vám vznikne pasta, která je skvělá na oživení matných povrchů nábytku. Navíc ho zanechává krásně vonící po kávě.

4. Pískový čistič

Smíchejte jeden hrnek jedlé sody, prací sody a 20 kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Přípravek využijete při úklidu koupelny či kuchyně. Krásně odstraní zaschlé a odolné nečistoty.

essential oils.jpg (81 KB)

5. Mýdlová pěna na čalounění

Jednodušší už to být nemůže. Smícháním tekutého mýdla s vodou vám vznikne mýdlová pěna, která je ideální na šetrné čištění čalouněného nábytku, jako například čalouněné sedací soupravy, postele, křesla apod.

6. Domácí čistič skla

Pro perfektní lesk skleněných ploch smíchejte 250 ml vody se 2 lžícemi octa a několika kapkami esenciálního oleje. Připravený přípravek přelejte do rozstřikovače a za pomocí hadříku vyčistíte zrcadla a další skleněné povrchy.

sprayer.jpg (127 KB)

7. Prostředek na obnovu dřevěných povrchů

Pro obnovení dřevěných povrchů smíchejte ¼ šálku citrónové šťávy, 1/8 šálku bílého octa a 1/8 šálku lněného oleje. Vše důkladně promíchejte a přelejte do rozstřikovače. Společně se suchým hadříkem ošetřete dřevěný povrch. Po několika ošetřeních uvidíte, jak se vašemu dřevěnému nábytku vrací vitalita.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek