Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

4 pravidla při zařizování ložnice

Právě jste se nastěhovali do nového bytu? Nebo svůj starý byt renovujete? Pak před vámi stojí zásadní úkol, a sice zařizování ložnice. Zvolený nábytek, doplňky a další vybavení ložnice často ovlivňují váš celkový dojem, komfort a v neposlední řadě i kvalitu spánku.

4 pravidla při zařizování ložnice

Ačkoliv se proces vybavování ložnice může tvářit zdánlivě snadně, vězte, že na důkladné přípravě a volbě správného vybavení skutečně záleží. Nechte se inspirovat našimi čtyřmi pravidly při zařizování ložnice. Pomohou vám vytvořit opravdovou oázu klidu a odpočinku.

Pravidlo č. 1: Postel je srdcem ložnice

Tvoří dominantu a zcela zásadní prvek místnosti. Postel je zkrátka srdcem každé ložnice, bez něhož se neobejdeme. K výběru ideální postele je tedy zapotřebí přistupovat s rozmyslem. Vyplatí se zvážit hned několik faktorů. Zejména velikost postele, její tvar a obzvláště pak správné umístění.

Zatímco v prostornější ložnici si můžeme dovolit robustnější manželskou postel, do menších pokojů je vhodnější zúžené dvoulůžko s úložným prostorem. Umístění postele může být trochu věda nebo dokonce magie. Možná obojí. Kam tedy v ložnici umístit postel?

Slyšeli jste o feng-šuej? Toto tradiční čínské učení pojednává mimo jiné o harmonickém rozmístění nábytku v místnosti. V ideálním případě by měla být postel přístupná z obou stran a umístěná čelem ke zdi, avšak ne přímo pod oknem. Pro zvýšení pocitu bezpečí by postel měla stát naproti dveřím ložnice.

photo-1522771739844-6a9f6d5f14af.jpg (79 KB)

Pravidlo č. 2: Úložné prostory volte chytře

I volbě šatní skříně a nejrůznějších komod do ložnice je důležité přikládat značnou pozornost. Ačkoliv šatní skříň je často poměrně výrazným prvkem nábytku, dominantou ložnice by i nadále měla zůstat postel.

Rozměrů se bát nemusíte. Zvolte třeba šatní skříň s posuvnými dveřmi, která vyplní celou jednu stěnu ložnice. Získáte tak ohromné množství úložného prostoru, a navíc místnost sjednotíte.

Stále si nevíte rady, jak sladit postel s dalším nábytkem? V takovém případě jsou stylovým a snadným řešením ložnicové sestavy.

1.jpg (83 KB)

Pravidlo č. 3: Nezapomeňte na noční stolky

Noční stolky se stále častěji stávají opomíjeným prvkem ložnic. Přitom jejich praktičnost je jen těžko nahraditelná. Noční stolek se zásuvkami pojme mnoho drobností, které by v prostoru ložnice mohly působit rušivě. Tyto maličkosti navíc často fungují jako “lapače prachu”, což zdravému spánku rozhodně nepomáhá.

2.jpg (110 KB)

Pravidlo č. 4: S barvami v ložnici opatrně

Barvy velmi silně ovlivňují naše smysly a emoce. Proto jsou pro ložnice vhodné spíše chladnější tóny, které působí uklidňujícím dojmem. U větších místností patří mezi nejčastěji využívané barvy odstíny šedé, hnědé a béžové. Bílá barva opticky zvětšuje prostor, což se může hodit pro menší ložnice.

Inspiraci pro barevnost ložnice vám může poskytnout i příroda. Jemné zemité barvy jsou pro stěny ložnice ideální volbou.

 

A jaké jsou vaše tipy, triky a pravidla při zařizování ložnice? Podělte se o ně s námi!

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek