Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

5 tipů, jak odstranit žmolky z matrace

Matrace patří mezi nejdůležitější výbavu ložnice. Časem se na nich mohou vytvořit nepříjemné žmolky. Tyto žmolky nejen kazí vzhled matrace, ale mohou také snižovat její pohodlí a hygienu. Nicméně, než začnete přemýšlet o koupi nové matrace, zkuste těchto 5 účinných tipů, jak odstranit žmolky a prodloužit tak životnost vaší matrace.

5 tipů, jak odstranit žmolky z matrace

1. Holicí strojek

Jedním z nejrychlejších a nejefektivnějších způsobů, jak odstranit žmolky z matrace, je použití holícího strojku, žiletky. Vyberte strojek s čistými holicími hlavicemi, abyste nepoškodili matraci. Před samotným holením se ujistěte, že matrace je suchá a pevně ji podložte. Poté jemně projíždějte holícím strojkem po povrchu matrace, dokud se žmolky neodstraní. Nakonec vysajte.

2. Nůžky

Pokud preferujete ruční přístup, můžete použít ostré nůžky na odstranění žmolků z matrace. Začněte tím, že matraci umístíte na rovný a stabilní povrch. Poté pečlivě stříhejte žmolky jednotlivě, abyste minimalizovali riziko poškození matrace. Pamatujte, že tato metoda vyžaduje trpělivost a opatrnost.

 

TIP: „Staráte se o matraci správně? 7 kroků k pravidelné péči matrací“ potřebné informace na našem blogu.

 

3. Odžmolkovač

Odžmolkovač je speciálně navržený přístroj, který vám pomůže odstranit žmolky z matrace bez rizika poškození. Stačí postupovat podle návodu k použití a opatrně odstraňovat žmolkovité skvrny z povrchu matrace. Tato metoda je šetrná k matraci a zaručuje rychlé výsledky.

110829.png (409 KB)

Sendvičová matrace MORAVIA

 

4. Izolepa

Izolepa není jen pro opravy v domácnosti, ale také může pomoci odstranit žmolky z matrace. Stačí přilepit kousek izolepy na žmolku a pak jej rychle odtrhnout. Tím se odstraní nečistoty a vlákna, která vytvářejí žmolkovitý vzhled matrace. Tato metoda je vhodná pro menší žmolky a může být použita na všech typech matrací.

5. Silonky

Silonky nebo rukavice mohou sloužit jako jednoduchý a účinný nástroj na odstranění žmolků z matrace. Začněte silonkami jemně třít povrch matrace. Silonky vytváří elektrostatickou energii, která přitáhne žmolky a volná vlákna, čímž zanechá matraci čistší a hladší.

Pamatujte, že preventivní opatření jsou vždy nejlepší cestou, jak minimalizovat tvorbu žmolků na matraci. Používání matracové chrániče, také častým vysáváním matrace můžete předejít hromadění nečistot. S těmito jednoduchými, ale účinnými tipy budete mít vaši matraci opět jako novou a užijete si klidný a pohodlný spánek.

 

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek