DOPRAVA i VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 2.5.

Obývák v duchu staré továrny: Industriální styl

Velké otevřené prostory, betonové stěny a neopracované podlahy jsou symbolem industriálního stylu. Neopakovatelnou atmosféru vytvoříte snadno pomocí vhodně zvoleného nábytku, dekorací, ale také barev a materiálů. Průmyslový styl si zachoval svůj půvab a stal se trendem posledních několika let. Vybavte si obývací pokoj v duchu staré továrny, objevte kouzlo industriálního stylu.

Obývák v duchu staré továrny: Industriální styl

Vhodné kombinace barev a materiálů

Typickými materiály jsou kov, především ocel, ale také surové dřevo či beton. Nerozlučná trojice dokáže proměnit bydlení k nepoznání. Inspiraci hledejte v prostředí starých továren. Jednotlivé prvky aplikujte i do svého obýváku a objevte jedinečnost tohoto designového stylu bydlení.

akce_2.png (83 KB)

Na první pohled možná drsný styl vyniká snadnou údržbou, jednoduchostí a praktičností. Bez odstínů šedé, černé a bílé se rozhodně neobejdete. Cihlové zdi nechte odkryté, využijte kamennou dlažbu nebo betonovou stěrku. Vhodnou variantou jsou také tapety imitující kámen, cihly nebo beton. Vyhněte se nadměrným kombinacím, zvolte vždy pouze jeden ze jmenovaných dekorů.

Nedokončenost a syrovost průmyslových hal a továren snadno přenesete i do panelákových bytů. Ideální jsou však loftové byty, které jsou vytvořeny už v původním prostředí průmyslového prostoru či skladiště. Vysoké stropy umožňují vybudování patra, které lze využít jako pracovnu či ložnici. V loftových bytech podtrhují autentickou atmosféru ocelové konstrukce, trámy, cihlové zdi, odkryté rozvody a trubky nebo stará tabulková okna.

industrial living room.jpg (69 KB)

Přirozeně i uměle: světlo

industriálních obývacích pokojích se objevují především velká stropní svítidla a stojací lampy vyrobené z kovu. Výjimkou nejsou ani měděné odstíny stínidel či trendy žárovky tzv. Edisonky. Edisonky vypadají jako původní staré žárovky vynalezené Edisonem. Zásadní je přirozené světlo, nejlépe velká okna a prosklené stěny, které nejsou doplněny o závěsy ani záclony. Světlo tak může snadno procházet do interiéru.

Industriální sedací souprava

K ozvláštnění obývacího pokoje v industriálním stylu použijte retro kousky nábytku, kůži, ekokůži či kvalitní čalounění. Umocněte vzhled typickými barvami jako jsou odstíny šedé, hnědé nebo béžové. Své místo mají v průmyslovém obýváku také petrolejová, výraznější hořčicová nebo tmavě modrá. Industriální sedačky bývají často robustní bez nožiček, doplněné o nadýchané polštáře, které zaručí pohodlí.

217558.jpg (48 KB)

Nábytek a upcyklace

Ocel i dřevo, to jsou hlavní prvky, které se musí objevovat v obýváku laděného do průmyslového stylu. Masivní dřevo dodá na útulnosti a hřejivosti, zatímco kov vnese do prostoru ryzost a pravost stylu. K ozvláštnění využijte kůže nebo starožitné kousky nábytku. Vhodným elementem jsou také opracované palety nebo zrenovovaný starý nábytek, tedy upcyklace. Jedná se o proces druhotného využití nepotřebného či starého kusu nábytku a jeho vkusné zrenovování.

lofot flat.jpg (75 KB)  industrial flat.jpg (136 KB)

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek