Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Zařizujeme předsíň: Co by v ní nemělo chybět?

Předsíň a chodba jsou prostory, které musí splňovat praktické, ale i designové požadavky. I malé předsíně lze zařídit funkčně a najít místo pro uložení bot, svršků i dalších nezbytností jako jsou klíče či vonné difuzéry. Přečtěte si několik tipů, co by nemělo chybět v každé předsíni.

Zařizujeme předsíň: Co by v ní nemělo chybět?

Správný výběr barev

Ano, barvy hrají důležitou roli, především v malých předsíních. Ty ponechte ve světlých barvách, ideálně čistě bílé, krémové nebo světle šedé. Prostor opticky zvětšíte také pomocí zrcadel. Monotónnost rozbijte výraznějšími doplňky či nábytkem. U problematických panelákových předsíní bez oken zachovejte jemné odstíny na podlaze, stěnách i nábytku.

Nezapomeňte na podlahu

Stylové a funkční. Podlahy v předsíni musí splňovat vysoké nároky na údržbu, běžné opotřebení i vlhkost. Mezi velice oblíbené podlahové materiály řadíme dlažbu, ale také lamino, korek či lité podlahy a beton.

Keramická dlažba je stálice, které neomrzí. Laminátové podlahy nabízejí mnoho barevných variant a dekorů, do některých předsíní mohou být však nevhodné. Při velké zátěži může mezi spáry zatékat voda z obuvi, jednotlivé díly následně bobtnají a kroutí se. Korkové podlahy vnesou do prostoru vůni přírody, jsou měkké, hřejivé a příjemné. Pro zvýšení odolnosti se musí pravidelně ošetřovat lakem. 

Lité a betonové podlahy, trendy posledních let. Pocitově tvrdé, chladné podlahy jsou snadno udržitelné, v kombinaci s podlahovým vytápěním se stávají originálním a praktickým doplňkem předsíně.

hall at house.jpg (154 KB)

Dostatek světla

Panelákové předsíně bývají často velice tmavé, právě proto musíte myslet na vhodné osvětlení. Vyberte ideálně výrazné světlo, které nezabere moc prostoru. Vyhovující variantou jsou bodová světla tzv. bodovky.

Ve velkých domech si můžete vyhrát i s jinými typy svítidel jako jsou například světelné lišty podél stěn chodby. Velké i malé lampy se stanou elegantním doplňkem. Dostatek přirozeného světla z oken nebo prosklených dveří zajistí větší vzdušnost.

Předsíňové sestavy a ostatní nábytek

Komplexním řešením do malých i velkých předsíní jsou předsíňové stěny. Důležitým prvkem je zrcadlo, nejlépe dostatečně velké. Stane se praktickým pomocníkem, navíc prostor opticky zvětší a vnese do prostoru odrazy světla z oken nebo dveří.

Při zařizování předsíně myslete na dostatek úložného prostoru v podobě uzavíratelné skříně na bundy, botníku, ale také věšáku pro zavěšení dalších nezbytností. Do velkých místností zakomponujte také lavici, která usnadní navlékaní bot či poslouží k odložení věcí.

140970i.jpg (107 KB)

Místo pro dekorace

Zde se držte pravidla „Méně je někdy více“. V předsíni si vystačíte s minimem dekorací, dodržujte pravidlo tří. Vhodnými dekoracemi jsou velkoformátové obrazy ve výraznějším tónu, které prostoru dodají šmrnc, ale zároveň ho zbytečně nepřeplní. Další možností jsou květiny a stálezelené rostliny, aroma difuzér, dekorační polštářek nebo malá ošatka či nástěnný věšák na klíče.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek