Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Novodobá kancelář v minimalistickém stylu

Minimalismus vychází z představy, že prostor nejlépe vyniká, pokud je prázdný a čistý. Zakládá si na praktičnosti a jisté střídmosti. Kanceláře v minimalistickém stylu jsou dokonale uspořádané, přehledné a vzdušné. I malé místnosti vypadají opticky prostornější. Dřevo a kov jsou dominantním materiálem v pracovnách i kancelářích inspirovaných minimalismem. Minimalismus není pouze styl, ale především způsob života.

Novodobá kancelář v minimalistickém stylu

Klasické prvky minimalismu:

  • Přírodní materiály
  • Zemité tóny barev
  • Jednoduše tvarovaný nábytek
  • Střídmé dekorace
  • Čisté linie
  • Praktičnost

Funkční nábytek

Nábytek do kanceláří musí splňovat vysoké požadavky na funkčnost, ale také design. Moderní zaoblené tvary vyhovují každodenním potřebám lidí, a zároveň jsou dokonalým dekoračním prvkem celého prostoru.

Oblíbený je vestavěný nábytek s uzavřenými úložnými prostory. Vhodnou variantou jsou také prostorné kancelářské stoly a úložné boxy. Dostatek úložného prostoru je zásadní. Komody, police i skříně pojmou veškeré nezbytnosti. Nedílnou součástí jsou bezesporu kancelářské židle, které zajistí komfort během sezení.

Minimalistický nábytek bývá obecně jednoduchý s povrchem z hladkých materiálů bez výrazných úchytek, výřezů a dalších elementů. Geometrické tvary a střídmý design se prolínají celou kanceláří. Udržujte pocitovou i vizuální čistotu, bez které to nebude fungovat.

133963.jpg (32 KB)

Typické materiály

V minimalisticky laděné kanceláři se nejčastěji setkáte s přírodními materiály jako dřevo, kov, kůže nebo kámen a sklo. Často se využívají industriální prvky v podobě betonové stěrky nebo betonových stěn.

Vždy však kombinujte maximálně 2 – 3 materiály. Na podlahu zvolte jeden druh do celého interiéru. Snadno vznikne jednotný dojem bez zbytečností. V kurzu jsou také velkoformátové dlažby, keramické i kamenné.

139917.jpg (148 KB)

Barevná střídmost

Prim hraje bílá. Při zařizování minimalistického interiéru se držte barevné střídmosti, které vévodí bílá. Kombinovat ji můžete s přírodními odstíny hnědé, krémové, ale také černé nebo šedé. Do kanceláře aplikujte jednu výraznější barvu. Doporučujeme však použít na menší plochu, která upoutá pozornost, ale nebude přemíru agresivní.

Stačí zvolit maximálně 3 barvy, kterých se budete při zařizování držet. Barvené kombinace využijte na podlahu, stěny, nábytek i dekorace. Vyhrajte si s intenzitou jednotlivých barev a jejich tóny. Osobitost vneste pomocí tapet, dřevěných či kamenných obkladů.

big office with people.jpg (154 KB)

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek