Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Masivní posuvné dveře: Jak je vybrat?

Markéta Etrychová
20.1.2021

Trápí vás nedostatek místa v interiéru? Posuvné dveře jsou praktickým pomocníkem převážně v malých místnostech. Jaké typy existují, a které si ze široké nabídky vybrat se dozvíte v článku.

Masivní posuvné dveře: Jak je vybrat?

Objevte kouzlo posuvných dveří. Mezi hlavní výhody jednoznačně patří:

  • úspora prostoru
  • bezbariérový přístup
  • tiché otevírání

Jedná se nejen o praktický, ale i stylový doplněk v moderním designu a mnoha dekorech. Své místo nalezly také v šatnách, předsíních nebo ložnicích. Vybírejte vždy podle dispozice interiéru.

2 typy posuvných dveří

1. Posuvné dveře na zeď

Velice jednoduchou variantou posuvných dveří je systém na zeď. Instalace nevyžaduje žádné speciální stavební úpravy. Kolejnice na posuvné dveře upevníte nad horní část zárubně, dveře do nich zasunete a překryjete krycí lištou. Odhalené posouvání dveří v kombinaci s obkladovými páskami vytvoří skvělý industriální nádech.

1.jpg (31 KB)2.jpg (68 KB)

2. Posuvné dveře do pouzdra

Druhou, stavebně náročnější variantou jsou dveře do pouzdra. Během projektování domu je důležité počítat s nutností zabudovat pouzdro do zdi. Pro dodatečné vložení pouzdra do stěny je nutné příčku zbourat a postavit novou. V případě dřevostaveb se používají pouzdra do sádrokartonu, tzv. pro suchou výstavbu.

Materiál dveří

Lamino

Cenově dostupný a velice často využívaný materiál k výrobě nábytku. Posuvné dveře z lamina se snadno udržují a dobře odolávají vůči běžnému poškození.

Masiv

Dveře z masivního dřeva se vyznačují vysokou odolností a trvanlivostí. Nábytek z masivu je jedinečný svým vzhledem a vůní. 

Sklo

Skleněné posuvné dveře nalezly své místo zejména v koupelnách. Atraktivní povrch a odolnost vůči poškrábání je nezbytností. Skleněné dveře prosvětlí i tmavé prostory.

213803.jpg (903 KB)

Systém tichého zavírání

Tiché zavírání neboli silent systém je samozavírací mechanismus. Zpomaluje pohyb v konečné fázi zavírání a zabraňuje tvrdému nárazu.

Tichý a plynulý dojezd je zaručen integrovaným tlumičem, který je přimontovaný k dané části nábytku. Navíc je montáž velice snadná a samotný systém zvyšuje provozní bezpečnost dveří.

1a.jpg (668 KB)  2a.jpg (746 KB)  3a.jpg (210 KB)  4a.jpg (629 KB)

Vyberte si posuvné dveře přesně podle vašeho interiéru. Nabízíme mnoho dekorů, šířkových variant a výplní. Ať už sháníte dveře se zrcadlem nebo s plnou výplní u nás si vyberete a navíc s výhodnou dopravou na vše.

 

DOPORUČUJEME: Prohlédněte si celou nabídku posuvných dveří.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek