15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Zorganizujte šatnu: Co vám pomůže udržet pořádek?

Skříně vám už nestačí, oblečení přetéká z komod i regálů. Skvělým řešením je šatna. Zorganizujte si věci v šatníku pohodlně a přehledně. Poradíme Vám, na co nesmíte zapomenout.

Zorganizujte šatnu: Co vám pomůže udržet pořádek?

Mějte o svém oblečení dokonalý přehled. V žádné šatně nesmí chybět otevřené police, zásuvky, ale ani zkrášlovací koutek s křesílkem a obrovským zrcadlem. Myslete také na osvětlení celé místnosti.

V případě malé šatny je důležité využít veškerý prostor, který máte k dispozici. Šatny navazující na dětské pokojíčky nebo ložnice je důležité oddělit samostatnými dveřmi, třeba těmi posuvnými.

ZÁKLADNÍ VYBAVENÍ ŠATNY

Barva stěn, podlaha i použité materiály v šatně by měly korespondovat se stylem navazujícího interiéru. Doporučujeme využít světlejší odstíny barev s důkladným osvětlením, které bude vypadat přirozeně a vzdušně.

Ať už vlastníte velkou či malou šatnu, otevřené police, regály, komody a šatní tyče jsou nutností. Nejdůležitější je funkčnost. Někomu postačí malý prostor, který s těží vyplní, jinému naopak nepostačí ani velká místnost.

Šatna slouží nejen k uložení oblečení a doplňků, ale také k samotnému převlékání. Do malé šatny pořiďte alespoň taburet nebo lavici.

Na ramínka

Většinu vašeho šatníku tvoří formální oblečení jako jsou halenky, sáčka a košile? V tomto případě zvolte šatní tyče, kam oblečení jednoduše pověsíte. Tyče umístěte do výše očí a hlavy, nejlépe do výšky 150 cm. Ideální šířka je kolem 60 cm, aby se prádlo nemačkalo.

Ať už preferujete dřevěná, plastová nebo drátová ramínky, držte se jednotného stylu. Pokud bude každé ramínko jiné, celkový dojem šatny bude nejednotný. Pokud nevíte, co pověsit a co složit, držte se jednoduchého pravidla – co vyžehlíte, pověste.

Do polic

Pokud ve vašem šatníku převládají pletené svetry, kalhoty nebo sukně pořiďte si dostatek šuplíků a polic. Při skládání věcí do komínku dodržujte počet pěti. Více kousků na sebe nevrstvěte. Zvolte hloubku zásuvek zhruba 40 cm.

Spodnímu prádlu dopřejte dostatek místa, ale v uzavíratelné komodě. Izolujte spodní prádlo od prachu a alergenů. Skládejte ho pečlivě a pokládejte maximálně pět kusů na sebe. Zejména u podprsenek je důležité, aby se skladovaly volně rozložené a nepřekládaly.

pexels-photo-3315286.jpg (469 KB)

BEAUTY KOUTEK

Šatna překypuje volným místem a vy přemýšlíte, jak ho vyplnit? Beauty koutek ocení každá ženy, ale i muž. Šatna slouží nejen k uložení věcí a převlékání, ale také úpravě celého zevnějšku. Nezbytností pro velkou šatnu je toaletní stolek se zrcadlem a pohodlným křeslem či lavicí. Vznikne vám zkrášlovací místo v naprostém soukromí.

Do malé šatny vyberte konzolový stolek, taburet s úložným prostorem a zrcadlo.

pexels-photo-4620845.jpg (173 KB)

SVĚTLO A PROSTOR

Nemáte-li v šatně velké okno, které by poskytovalo dostatek přirozeného světla, v tom případě během plánování důkladně rozmyslete osvětlení. Do šatny pořiďte vhodné světlo, které nezkresluje. Skvělým tipem jsou stropní světla v kombinaci s LED páskami, které umístíte přímo do otevřených polic a skříní. Vyhrajte si umístěním zrcadla a jeho nasvícením. Důležité je, aby postava vypadala přirozeně a nebyla zkreslená.

ŘÁD A POŘÁDEK

V šatně dodržujte základní pravidla, která si sami stanovíte. Oblečení můžete ukládat a řadit podle barev, ročního období, stylu nebo funkčnosti.

Do horní části ukládejte sezonní oblečení nebo ložního prádlo, které nebudete vytahovat každý den. V úrovni očí mějte oblečení, které využíváte pravidelně. Spodní část si vyhraďte pro boty a těžší věci.

Pravidelný úklid a větrání je samozřejmostí. Čerstvě vyprané prádlo v šatně ale nesušte, docházelo by ke zvýšení vlhkosti v celém prostoru šatny a možnému vzniku plísní.

 

TIPY OD NÁS:

  • Oblečení, které jste déle jak 6 měsíců nenosili vytřiďte nebo zabalte do průhledných obalů.
  • Na krabice s obuví si pište popisky.
  • Pořiďte si sadu šicích potřeb. Nikdy nevíte, kdy uletí knoflík.
  • V malé šatně zrcadlo nahradí posuvné dveře se zrcadlem.
Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek