Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Ložní prádlo vhodné do teplých měsíců

Horké letní dny a noci nás upozorňují na přicházející léto. Rtuť teploměru míří k tropickým hodnotám a kvalita spánku strmě klesá. Tělo vyžaduje plnohodnotný spánek, který ovlivňuje naše výkony v dalším dnu. Vyspěte se dorůžova. Sáhněte po ložním prádle, které vás ochladí.

Ložní prádlo vhodné do teplých měsíců

Jaký materiál povlečení vybrat?

Trh nabízí nepřeberné množství materiálů, ať přírodních nebo syntetických. Každá textilie vyniká jinými specifickými vlastnostmi a je vhodná do jiných podmínek. V létě bychom měli zvolit spíše materiály prodyšné, lehké a dobře savé. Zároveň nesmí dráždit pokožku, protože letní pyžama jsou spíše střídmá a odhalují větší část těla.

Bavlněné povlečení

Povlečení vyrobené ze 100% přírodní bavlny bez dalších úprav je nejoblíbenějším a obecně nejprodávanějším druhem. Nejenže je bavlna cenově dostupná, ale má také skvělé vlastnosti. Splňuje i ty nejvyšší požadavky pro tropické noci. Bavlněná vlákna jsou prodyšná, na dotek měkká a výborně odvádí pot.

Bavlněné povlečení můžete využívat během celého roku. Jako drobnou nevýhodu lze vnímat nutnost žehlení. Bavlna je vhodná také pro děti. Oživte pokoj dětským povlečením.

229278.jpg (75 KB)

Krepové povlečení

Kdo by neznal typicky zvrásněný povrch krepu. Buď ho milujete nebo nesnášíte, není nic mezi tím. Krep není samotný druh materiálu, ale většinou se jedná o speciální zpracování bavlny. Můžete se však setkat s krepem z polyesteru nebo směsí látek. Doporučujeme zvolit bavlněný krep, který si zachovává pozitivní vlastnosti 100% bavlny.

Krepové povlečení je chladivé, příjemné a zachovává si skvělé termoregulační vlastnosti bavlny. Oceníte jeho snadnou údržbu bez nutnosti žehlení.

Lněné povlečení

Len a lněná plátna využívali již staří Egypťané. Odolná a 100% přírodní tkanina si zaslouží své místo i ve vaší ložnici. Lněné povlečení si oblíbíte pro typickou vůni, ale také odolnost a snadnou údržbu. Především v letním období oceníte vysokou savost a rychlé schnutí.

Stejně jako krep i lněné plátno má speciální efekt. Přirozená mačkavost je symbolem lněného povlečení. Zmačkaný vzhled dodá ložnici na ležérnosti a volnosti.

flaxy bed linen.jpg (109 KB)

Povlečení z bavlněného saténu

Spojením bavlněného vlákna a saténové úpravy vzniká oblíbený bavlněný satén. Na dotek hladký a chladivý povrch v atlasové vazbě vypadá opravdu luxusně. Atlasová vazba je typická pro svůj lesklý vzhled a hedvábnost. I přesto, že je materiál hladký a lesklý, tak neklouže. Skvěle pohlcuje vlhkost a udržuje tělo v optimální teplotě.

Povlečení z bavlněného saténu využijete během léta i zimy. V chladných měsících vás zahřeje a v teplých ochladí.

Povlečení z mikrovlákna

Vedle klasiky jako je bavlna si našlo svoje místo i mikrovlákno. Povlečení z mikrovlákna se těší větší a větší oblibě. Mikrovlákno je vyrobeno je 100% polyesteru, na dotek připomíná hedvábí. Vyniká termoregulačními vlastnostmi, můžete ho tedy využít během celého roku. V teplém období oceníte rychlé schnutí.

Povlečení z mikrovlákna se nemusí žehlit, protože se velice málo mačká. Vhodné je i pro alergiky nebo děti.

akce_2.png (83 KB)

Síla barev a vzorů

Nepodceňujte sílu barev. Sáhněte po chladivých tónech, které ložnici ochladí. Inspirujte se u jižních států. Námořnická modrá v kombinaci s bílou jsou trefou do černého. Stylizujte ložnici během léta do chladivých barev.

Studené barvy jsou obecně ty z modrého spektra. Jedná se především o modrou, zelenou a fialovou. Působí svěže, jasně a mají uklidňující účinek. Doporučujeme kombinovat se sněhově bílou, která symbolizuje chlad a čistotu.

Povlečení v barvách moře může být jednobarevné, ale také s decentním motivem. S kostkami, ani proužky nešlápnete vedle. Vhodnou alternativou jsou i motivy rostlin nebo květin.

219857.jpg (200 KB)

Prostěradlo na léto

Stejně jako u povlečení v létě vyberte jeden ze zmíněných materiálů. Doporučujeme bavlnu nebo Jersey. Bavlněné plachty je nutné žehlit, zatímco Jersey prostěradla jsou speciálně upravená bavlněná vlákna, která se nežehlí. V létě příjemně chladí. Určená jsou pro celoroční použití.

Vhodná přikrývka s polštářem

Speciální letní přikrývky jsou nejčastěji vyplněné syntetickými vlákny. Ta jsou prodyšná a vzdušná. Lůžkoviny pro léto jsou slabší a pratelné. Díky tomu je zaručena potřebná hygiena lůžka.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek