DOPRAVA i VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 2.5.

Loučíme se s Vánocemi...nebo ještě ne?

Zuzana Pavlíčková
28.12.2017

Všimli jste si, že Vánoce jsou až za jedenáct měsíců a někteří mají už teď ozdobená okna? Nebo jsou to jedinci, kteří vyhráli rodinný souboj a odmítli oslavy oficiálně ukončit? Kdy nastává správný čas odstrojit stromeček a vzít svátky za ukončené?

Loučíme se s Vánocemi...nebo ještě ne?

Všimli jste si, že Vánoce jsou až za jedenáct měsíců a někteří mají už teď ozdobená okna? Nebo jsou to jedinci, kteří vyhráli rodinný souboj a odmítli oslavy oficiálně ukončit? Kdy nastává správný čas odstrojit stromeček a vzít svátky za ukončené? Kdo vyhrává? Děti nebo rodiče? A co na to říkají odborníci?

Kdyby záleželo na dětech, tak by Vánoce byly po celý rok, ale musel by chodit Ježíšek a pravidelně něco nechat pod stromečkem. Sladkosti by nesměly zmizet z tácků, domov by provoněly čerstvě usmažené řízky s bramborovým salátem, a v televizi by šla jedna pohádka za druhou, které by celá rodina sledovala z postele. Takhle to zní ideálně, ale nezavrhly by děti časem Vánoce sami, protože by je to omrzelo? Asi ano, a to přece nechceme.

cookies Christmas time.jpg (218 KB)

Z pohledu rodičů nastává s Vánocemi období velkého větru v peněžence, proležených polštářů na sedačce, žlučníkových a nervových záchvatů a odskakujících knoflíků na kalhotách. Na druhou stranu jsou tady ještě dojemné chvíle dětského napětí a nefalšované radosti, rodinných setkání, lásky a pohody. Pocity a situace k nezaplacení. A teď babo raď, co rozhodne. Většina dospělých se vzájemně shodne. Je to krásné, ale jednou do roka to stačí. Za to však pořádně.

Odborníci a experti na svátky tvrdí, že Vánoce by měli být ukončené nejdéle příchodem Tří králů, což je podle kalendáře 6. ledna. Když si ale představíme, kolik jsme za svátky utratili peněz, toho času stráveného za sporákem a tolik přípravných hodin, nemůžeme si s nimi přece tak rychle rozloučit. Takže odborníci neposlouchejme a vraťme se zpět na začátek. Kdo zvítězí? Děti nebo rodiče? Praktický pohled realistů nebo růžové brýle?

135545.jpg (133 KB)

Nechme teda ještě symbolicky jehličku ze stromečku zapíchnutou v noze, hodně háčků z ozdob a kosti z kapra. Vánoce jsou přece hlavně o relaxu a kouzelné atmosféře, při které se dojme i ten největší cynik. V dnešní uspěchané době si prodloužit chvilku pohody není vůbec k zahození. Naopak. Čím více se podaří sváteční atmosféru udržet, tím více bude společnost klidnější a snadněji se podaří překonat nástrahy, které nám běžný život hází do cesty. Zkusme to. Horší to být nemůže. Maximálně se nic nezmění.

Pokud jste to však nestihli a svátečný čas jste už ukončili, nevadí. Můžete to hned v prosinci vyzkoušet znova. Stačí počkat jen jedenáct měsíců. A to už bude za chvilku. Krásný nový rok všem.

 
Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek