Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jarní proměna: 7 kroků k osvěžení interiéru a oživení domova

Eliška Kašperanová
21.3.2024

Jaro je konečně tady! Po dlouhé a chladné zimě se probouzí příroda a s ní i touha po změně a oživení. S trochou snahy a kreativity můžete snadno proměnit váš interiér a vytvořit si útulný a příjemný prostor pro odpočinek i zábavu. V tomto článku vám nabídneme 7 jednoduchým kroků, které vám s tím pomohou. Nechte se inspirovat našimi tipy a pusťte se do jarní proměny svého domova.

Jarní proměna: 7 kroků k osvěžení interiéru a oživení domova

1. Ukliďte a zbavte se nepořádku

Prvním krokem k jarní proměně je důkladný úklid. Vyluxujte, vytřete, otřete prach a zbavte se všech zbytečností, které se v zimě nahromadily. Ukliďte zimní dekorace a oblečení a udělejte prostor pro jarní svěžest.

2. Vpusťte do interiéru světlo

Otevřete okna a žaluzie a dopřejte si dostatek denního světla. Pokud je to možné, vyměňte těžké zimní záclony za lehčí a vzdušnější. Světlé barvy a dostatek světla opticky zvětší prostor a dodají mu pocit lehkosti.

sunlight.jpg (138 KB)

3. Vneste do interiéru barvy

Jaro je ideální čas na oživení interiéru barvami. Vyberte si svěží pastelové tóny, jako je zelená, modrá, žlutá nebo fialová. Můžete vymalovat celou místnost, nebo jen některou stěnu, použít barevné doplňky, jako jsou polštáře, deky, obrazy nebo květiny.

4. Obměňte dekorace

Vyměňte zimní dekorace za jarní. Použijte květiny, větvičky s pupeny, dekorace z proutí nebo keramiky. Vytvořte si jarní věnec na dveře, nebo jako dekoraci na stůl. Místo těžkých plédů a dek volte lehké a vzdušné materiály, jako je bavlna nebo len.

flowers in a vase.jpg (100 KB)

5. Vytvořte si útulný koutek

Vytvořte si v obývacím pokoji nebo v ložnici útulný koutek, kde si budete moci relaxovat a užívat si jarní atmosféru. Pořiďte si pohodlné křeslo, lehkou deku, polštáře s jarním motivem a načerpejte potřebnou energii.

6. Zasaďte si bylinky a květiny

Květiny a bylinky dodají interiéru svěžest a živou atmosféru. Můžete si je zasadit do květináčů na parapety, do truhlíků na balkon nebo na zahradu. Na dekoraci do interiéru zvolte napučené větvičky například zlatého deště, který svou výrazně žlutou barvou rozzáří Váš interiér. Další vhodnou květinou na stůl je hyacint, který váš domov nádherně provoní.

gardening.jpg (166 KB)

7. Využijte sílu vůní

Vůně dokáží zázraky a navodí příjemnou atmosféru. Použijte aromalampu s jarními esenciálními oleji, jako je levandule, bergamot, pomeranč nebo citrón. Můžete také vyzkoušet difuzér, který nejen místnost provoní, ale také jí zbaví virů.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek