Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jak odstranit zápach a skvrny ze sedačky?

Čalounění sedaček i dalšího nábytku snadno pohlcuje pachy z okolí. Skvrny vznikají neustále, pokud máte domácí mazlíčky nebo malé děti, odstraňování skvrn z nábytku řešíte ještě častěji. Známe několik triků na odstranění skvrn i zápachu z nejnamáhavějších kusů nábytku v obývacím pokoji. Zatočte s odolnými skvrnami a zápachem efektivně.

Jak odstranit zápach a skvrny ze sedačky?

Prevence je základem úspěchu

Pro snadnější odstranění skvrn je důležité preventivní ošetření celé sedačky. Po zakoupení doporučujeme sedací soupravu naimpregnovat speciálním přípravkem pro látkovou či koženou textilii. Roztokem můžete ochránit také čalouněné židle, křesla či koberce.

Impregnace vytvoří na povrchu ochrannou vrstvu, která odpuzuje vodu i další nečistoty. Brání vzniku velkých skvrn všeho druhu. Skvělý pomocník pro maminky i chovatele domácích mazlíčků. Roztok aplikujte pomocí houbičky a nechte zaschnout.

Doporučujeme: Vysávejte čalounění každý týden. Odstraníte velké částice prachu a nečistot.

Mastné skvrny

Odolné mastné skvrny od jídla nenechte v žádném případě zaschnout. Menší flíčky odstraníte teplovou vodou s mýdlem nebo kapkou saponátu na nádobí.

Na větší fleky použijte nejlépe speciální přípravek na čalouněný nábytek. Předtím však zbytek mastnoty odstraňte jídelním nožem nebo lžičkou. Pokud budete skvrnu ihned otírat papírovým nebo mokrým ubrouskem, vtlačíte mastnotu hlouběji do vláken čalounění. Následně zasypte jedlou sodou a nechte přebytečný tuk vsát, po 10 – 15 minutách sodu vysajte vysavačem. Poté aplikujte přípravek na houbičku a skvrnu krouživým pohybem vyčistěte. Na závěr ošetřete plátýnkem s vlažnou vodou a osušte papírovou utěrkou. Nechte řádně vyschnout.

meal in bed.jpg (137 KB)

Fleky od červeného či bílého vína

Rozlité víno na čalouněné sedačce nebo křesle není nic neobvyklého. Důležitý je okamžitý zásah. Dojde-li k vylití červeného nebo bílého vína, ihned tekutinu odsajte pomocí látkové či papírové utěrky. Ošetřujte postižené místo lehkými pohyby, nikoliv třením.

Poté aplikujte citronovou šťávu a nechte působit 15 – 20 min. Následně dočistěte vlažnou vodou a bavlněným hadříkem. Další možnou variantou pro čerstvé skvrny od vína je zasypání kuchyňskou solí, kterou do skvrny jemně vmasírujte. Po 10 – 15 minutách vysajte vysavačem a zbylé nečistoty očistěte houbičkou s vlažnou vodou.

Zaschlé skvrny od vína ošetřete speciálním přípravkem nebo pastou z octa, jedlé sody a studené vody – 50 ml octa, sáček sody a 50 ml studené vody. Nechte pár minut působit a otřete houbičkou s vlažnou vodou.

akce_2.png (83 KB)

Přilepená žvýkačka

Nejlepší možností je zbavení se žvýkačky pomocí čistícího přípravku přímo určeného k jejich odstranění. Vhodnou variantou je její zmražení sáčkem s ledem. Následně žvýkačku snadno rozdrolíte nebo celou odloupnete pomocí příborového nože. Existuje mnoho dalších vychytávek pomocí octa, alkoholu či odlakovače na nehty. V toto případě si dejte pozor, abyste čalounění neponičili. Mohlo by dojít ke změně odstínu nebo ztenčení látky.

Doporučujeme: S octem jednejte opatrně, aby nedošlo k nenávratnému poškození tkaniny. Zvolte raději bílý ocet, který neobsahuje výrazná barviva.

132320.jpg (149 KB)

Zápach od moči, jídla nebo kouře

Během silvestrovských oslav si někdo zapálil v obýváku cigaretu nebo se vylila lahev vína či jiného nápoje? Ať už je to jakkoliv, boj se zápachem v čalounění není snadný. Důležité je pravidelné větrání, aby mohl pach ze sedačky vyvanout, to však může zabrat i několik týdnů. Vyzkoušejte jedlou sodu. Zasypte sedací soupravu jedlou sodou, nechte nejlépe přes noc působit a vysajte.

Efektivní metodou jsou osvěžovače textilií nebo spreje s dezinfekcí. Oba prostředky se postarají o příjemnou vůni v celém interiéru.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek