Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jak dostat zvířecí, psí chlupy ze sedačky

Každý, kdo má doma zvířecího společníka ví, jak náročné je udržet domov čistý. Jeden kus nábytku však trpí ze všeho nejvíce - a to je náš oblíbený gauč. I přes veškerou snahu se zdá, že pravidlo „zvířata na sedačce nemají co dělat“ je těžké dodržovat v praxi. V našem článku Vám přinášíme 6 osvědčených tipů, jak se zbavit chlupů efektivně a vrátit pohovce její původní lesk.

Jak dostat zvířecí, psí chlupy ze sedačky

Čisticí válečky

Všichni milovníci zvířat znají svého nejlepšího pomocníka – čisticí válečky s „lepítky“. Tyto úžasné nástroje se postarají o všechny nečistoty, kterých se snažíte zbavit. Stačí jednoduše přejet po pohovce a za pár minut máte po problému. Využití najde nejen při úklidu obývacího pokoje či ložnice, ale také při oživení vašeho oblečení.

fur remover.jpg (102 KB)

Lepicí páska

Když zrovna nemáte po ruce čisticí váleček, poslouží vám obyčejná lepicí páska. Čím širší páska bude, tím rychleji budete mít po problému. Stačí si odmotat kousek a jednoduše ji přitlačovat na pohovku, dokud izolepa plní svou účinnou funkci. Poté stačí použitou pásku vyhodit a postup opakovat, dokud není vaše pohovka zbavena všech chlupů.

isolepsy.jpg (46 KB)

Nafukovací balónek

Vzpomínáte si, jak nám v dětství vlasy po přejetí balónkem stály, jako bychom dostali zásah elektrickým proudem? A víte co? Stejný efekt balónek způsobí i po přejetí ochlupené pohovky. Díky statické elektřině se na něj všechny chloupky přilepí. Pak už stačí jen balónek vyfouknout a opláchnout vodou.

baloon.jpg (30 KB)

Vysavač

V boji s chlupy není nic účinnějšího než klasický vysavač. Bez ohledu na to, zda je to kompaktní ruční model nebo klasický s kabelem. Dávejte si však pozor, abyste si při usilovném vysávání sedačku nepoškodili. Postupujte opatrně a v případě dostupnosti nástavce na čištění čalouněného nábytku ho rozhodně využijte.

vacuum cleaner.jpg (129 KB)

Latexová rukavice na zvířecí chlupy

Vyzkoušejte speciální „odchlupovací“ rukavici, kterou si jednoduše nasadíte a přejetím po povrchu vaší pohovky se chlupy snadno zachytí na speciálním gumovém povrchu se štětinkami. Po použití stačí rukavici opláchnout pod tekoucí vodou a nechat ji vyschnout. Pomůcku seženete ve zverimexech, nebo online.

glove.jpg (177 KB)

Houbička na nádobí

Pokud nedisponujete žádnou z výše uvedených pomůcek, může vám k odstranění chlupů posloužit obyčejná houbička na nádobí. Stačí ji navlhčit a jemně stírat srst z pohovky na jedno místo, odkud ji pak snadno odeberete rukou. Při tomto jednoduchém triku však buďte obezřetní, aby nedošlo k poškození sedačky.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek