DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Zimní ložní prádlo – jaké materiály zvolit?

S výběrem ložního prádla pro chladné zimní počasí si už lámat hlavu nemusíte. Poradíme vám, jaké materiály vybrat, které vás zahřejí i v těch největších mrazech. Právě teď nastal správný čas na přípravu postele pro zimní období. Lůžko berte jako celek, myslete také na správný výběr matrace a lůžkovin.

Zimní ložní prádlo – jaké materiály zvolit?

Klasická bavlna


Bavlna patří stále mezi nejoblíbenější materiál na trhu. Klasické bavlněné povlečení se vyrábí z látky s plátnovou vazbou. Oblíbená je především pro vysokou savost, cenovou dostupnost a celoroční využití. Během léta ochladí, zatímco během zimního období udrží stálou teplotu těla. Využívá se také ve více úpravách, mezi které patří flanel, krep, satén či luxusní damašek.

219814.jpg (154 KB)

Hřejivý flanel

Flanel je vyrobený ze 100% bavlny. Speciální úprava látky tzv. vyšesávání vytváří na povrchu jemnou strukturu s krátkými chloupky. Ty zajišťují hebkost a příjemné teplo. Výhodou flanelu je bezesporu snadná údržba, flanelové povlečení nemusíte žehlit. Ideální pro chladné zimní období. Vybírejte flanelové povlečení o vyšší gramáži.

Jemný satén

Dobrou zprávou pro příznivce saténu je jeho možnost využité během celého roku. Vyniká vysokou termoregulací, přičemž v létě ochladí a v zimě zahřeje. Dokonale se přizpůsobí teplotě těla a vnějšího okolí. Kvalitní saténové povlečení se vyrábí ze 100% bavlněných přízí. Na dotek hladké a měkké povlečení má dlouhou životnost, jeho pořizovací cena je však o něco vyšší.

Nežehlivý krep

Typickou strukturu krepu zná snad každý. Drobné vlnky pomáhají k prodyšnosti a odvozu vlhkosti od těla. Nežehlivý krep je vyrobený ze 100% bavlny. Snadná údržba a dlouhá životnost patří mezi hlavní výhody. Jemný povrch se přizpůsobí teplotě těla, hodí se tedy pro celoroční využití. Navíc se nemusí žehlit a nemačká se.

Plyšové mikrovlákno

Povlečení do ložnice z mikrovlákna připomíná svými vlastnostmi plyš. Vyrobeno ze 100% polyesteru. Vysoce hřejivé, měkké a na dotek příjemné povlečení se hodí nejlépe do mrazivých měsíců. Drobnou nevýhodou je nižší prodyšnost a odvod potu od těla. Povlečení z mikrovlákna se nežehlí, rychle schne a pere se na nižší teplotní stupeň.

219816.jpg (93 KB)

Při výběru dbejte na správný výběr postele, matrace a roštu. Společně vám zajistí pohodlný a plnohodnotný spánek bez bolestí zad a krční páteře. Neodmyslitelnou součástí je také správný výběr lůžkovin. Oblíbené jsou deky a polštáře z ovčí vlny, které jsou vhodné i pro alergiky.

 

ložnici nastolte harmonickou atmosféru, vyhněte ostrému světlu a výrazným barvám, které mohou narušit proces usínání.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek