DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Nábytek do jídelny ve skandinávském stylu

V jednoduchosti je krása – heslo skandinávského stylu. Pro jeho vzdušnost a inspiraci z přírody je tolik oblíbený, a to nejen ve skandinávských zemích. Severské zimy jsou velice chladné a tuhé, drsnou přírodu a nedostatek světla si Skandinávci kompenzují prosvětleným bydlením. Domácnosti zařizují v jemných tónech a zdobí propracovanými doplňky.

Nábytek do jídelny ve skandinávském stylu

Skandinávské jídelny

Při zařizování jídelny ve skandinávském stylu dodržujte základní principy. Do prostoru vneste dostatek světla, přirozeného i umělého, využijte světlé barvy a přírodní materiály. Oblíbené masivní dřevo s viditelnou strukturou doplňte o kov, kůži či sklo. Pro někoho strohý vzhled dotvořte jednou výraznější barvou. Tu aplikujte především na menší plochy a dekorace. V jídelnách nesmí chybět doplňky v podobě zelených rostlin, koberců s elegantním motivem a svícnů. Základ však tvoří stůl a židle, inspirujte se.

Vsaďte na nadčasovou šedou barvu. Snadno jí sladíte s ostatními odstíny i materiály. Inspirujte se na našem blogu: Šedá barva v interiéru - jak si s ní poradit?

Jídelní židle ve skandinávském stylu

Pro skandinávské židle jsou typické přírodní materiály s kovovými elementy i kůží či koženkou. Zaoblené tvary dominují místnosti. Právě proto jsou tolik oblíbené židle se zakulacenými tvary na kovových či masivních nožičkách. Elegantní prošívání sedáku i opěrky podtrhne celkový design jídelní židle. U jednoho stolu můžete kombinovat různá provedení židlí i jejich barevné varianty. Na prvním místě je vždy funkčnost a pohodlí.

128205.jpg (96 KB)

Praktické jídelní stoly


Ležérní skandinávské jídelny jsou inspirované přírodou. I zde platí podobná pravidla jako při výběru jídelních židlí. Jídelní stoly ve skandinávském stylu musí být praktické a funkční. Jedinečné spojení jednoduchosti a elegance vytvoří dokonalou souhru. Dřevo, kov, sklo i kámen jsou materiály hojně využívané v severských jídelnách a kuchyních. Stoly obvykle zdobí decentním prostíráním, svícemi, květinami a sněhově bílým jídelním servisem.

136714i.jpg (106 KB)

Osvětlení

Vzdušné a lehké tvary lamp, lampiček i závěsných svítidel projasní celý interiér. Nedostatek přirozeného světla hravě nahradí zástup různého druhu osvětlení, přes svíčky až po závěsné lucerny. Otevřený prostor a design stylu zaručují snadný prostup světla v celém prostoru.

Do jídelny a kuchyně vyberte dostatečně silné světlo, ideálně závěsné lampy nad jídelní stůl i barový kuchyňský pult. Trendem jsou velká kovová stínidla připomínající zvonce nebo menší v měděných či bílých tónech.

light in kitchen.jpg (109 KB)

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek