15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Jak zařídit kuchyň do 20 tisíc korun?

V kuchyni trávíme velkou část našeho života. Není tedy divu, že této místnosti věnujeme při zařizování bytu patřičnou péči. Vybavení kuchyně ale může finanční rozpočet značně zatížit. Co v takovém případě dělat? Nezoufejte, vašeho snu se vzdávat nemusíte.

Jak zařídit kuchyň do 20 tisíc korun?

Krásnou a praktickou kuchyň můžete pořídit téměř za hubičku. Stačí pamatovat na několik pravidel, která vám s výběrem pomohou. Přečtěte si, jak zařídit kuchyň do 20 tisíc korun. Zkrátka a jednoduše, jak pořídit “za málo peněz hodně muziky”.

Dvakrát měř, jednou…

Pokud máte omezený finanční rozpočet, platí tato poučka dvojnásob. Nesprávně rozplánovaná kuchyň nebo nevhodné umístění jednotlivých prvků se může pekelně prodražit. Prostor pro umístění kuchyňské linky si opravdu pečlivě přeměřte. Zvažte přitom, jaké možnosti vám velikost místnosti přináší. Podle toho zvolte ideální tvar kuchyně.

Pro obdélníkovou místnost bude vhodnější podélná kuchyňská sestava.. Prostor se čtvercovým půdorysem se naopak hodí pro rohovou kuchyňskou linku ve tvaru písmene L. Doplnit ji můžete o kuchyňský ostrůvek nebo bar. Ostrůvek dodá i levné kuchyni šmrnc a punc luxusu.

129755.jpg (137 KB)

Sektorové kuchyně hrají prim

Kdo by neznal klasické panelákové kuchyně připomínající úzkou nudli. Místa v nich skutečně není nazbyt. Každý centimetr čtvereční je proto důležité využít opravdu na maximum. Pořídit stylovou kuchyňskou linku do malého prostoru není snadný úkol. Pozornost je třeba věnovat tvaru kuchyňské linky, její výšce nebo rozložení jednotlivých skříněk.

V takovém případě se porozhlédněte po sektorových kuchyňských sestavách. Jejich nespornou výhodou je možnost rozmístění skříněk podle vašich možností a preferencí. Kuchyň si tak ve výsledku vytvoříte skutečně podle svých představ.

Sektorové kuchyně jsou finančně velice nenáročné. Praktickou kuchyňskou linku v minimalistickém designu pořídíte i za 6 tisíc korun. Krásná cena, že ano? Nemusíte se přitom bát, že by nízkou cenou utrpěla kvalita. Sektorové kuchyně jsou vyráběné z odolných materiálů, a to včetně veškerého kování skříněk a zásuvek. Na výběr máte také z nepřeberného množství moderních dekorů. Pokud tedy hledáte levnou kuchyňskou linku do panelového bytu, sektorové kuchyně jsou pro vás tím správným řešením.

    1.jpg (34 KB)

Materiál kuchyně – zásadní parametr ovlivňující cenu

Volba materiálu kuchyně je důležitá hned z několika důvodů. Jedním z nich je právě cena, která může vyšplhat až k opravdu vysokým částkám. Zpravidla nejdražší jsou kuchyně z masivu. Dobře vyschlé a tvrdé dřevo vydrží desítky let, nicméně není zrovna levné. Dobrou volbou nemusí být ani levnější borovicové nebo smrkové dřevo. Je o dost měkčí a tím i výrazně náchylnější ke vzniku škrábanců, rýh a jiných mechanických poškození.

Výhodnou alternativou jsou levné kuchyňské linky z lamina, dřevotřísky nebo MDF desek. Na tyto materiály je často mylně nahlíženo skrze prsty. Díky vysoce kvalitní povrchové úpravě však nabízí srovnatelnou kvalitu s násobně dražšími kuchyněmi z masivu. Ochranné fólie a laky na MDF deskách navíc kuchyň chrání před vlhkostí i nejrůznějšími škůdci.

Na čem ještě více ušetřit?

Kuchyňskou linku máte vybranou a rozpočet už se krátí i přesto, že vás stále ještě čekají další výdaje? Pak určitě oceníte několik tipů, kde všude lze při zařizování kuchyně ještě něco málo ušetřit. Zde jsou:

  • kuchyňská pracovní deska – volte standardní materiály i rozměry, ušetříte tak i několik tisíc korun.
  • dřez a vodovodní baterie – i zde platí, čím více atypické, tím dražší. Ideálním materiálem je nerezová ocel, která skvěle vypadá a má dlouhou životnost.
  • vybavení jídelny – krásný jídelní stůl se židlemi pořídíte za pár korun. Sestavit si je můžete podle svých představ a vkusu. Vaši peněženku přitom určitě nezruinují. Pokud jste zastánci skandinávského designu a jednoduchosti, vsaďte na jídelní stůl Gulden a židle Blume. Tato nestárnoucí klasika s retro nádechem bude slušet každé kuchyni.

        2.jpg (44 KB)

 

Prohlédněte si naši nabídku kuchyňských sestav a přesvědčte se sami, že elegantní a praktická kuchyně nemusí stát statisíce.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek