Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Čím vyčistit indukční a sklokeramickou desku?

Markéta Etrychová
22.12.2022

Indukční a sklokeramická deska nesnesou hrubé zacházení při čištění. Abyste nepoškodili povrch varných desek postupujte s opatrností. Často stačí vlhký bavlněný hadřík s trochou přípravku na nádobí. Na odolné skvrny aplikujte ocet a nechte asi 10 minut působit, poté setřete jemnou houbičkou.

Čím vyčistit indukční a sklokeramickou desku?

Jak vyčistit sklokeramickou desku?

Vyčištění sklokeramické desky je opravdu snadné, důležité je pravidelná péče a odstraňování zaschlých nečistot. Kuchyňská linka pak bude vypadat jako nová.

Než začnete s úklidem, nechte varnou desku vychladnout. Nejdříve otřete desku vlhkým bavlněným hadříkem nebo měkkou houbičkou. Odstraníte tak viditelné a čerstvé nečistoty. Zaschlé a připečené skvrny odstraníte nejlépe speciální škrabkou nebo hrubší částí houbičky na mytí nádobí. V tomto případě provádějte čištění opatrně, abyste desku nepoškrábali. Používejte odmašťovací přípravky z kuchyně nebo speciální přípravky na varné desky.

induction hob.png (1.29 MB)

Škrábance na sklokeramické desce

Sklokeramickou desku zdobí nevzhledné škrábance od hrnců nebo jako pozůstatek nešetrného čištění? Nezoufejte! Drobné škrábance můžete vyhladit pomocí husté kašičky z jedlé kuchyňské sody a vody. Vzniklou pastou povrch přeleštěte. Velké praskliny jsou důvodem k výměně celé sklokeramické desky.

Jak vyčistit indukční desku?

Péče o indukční varnou desku je stejně náročná jako o tu sklokeramickou. Lesklý a hladký povrch vyžaduje optimální péči.

Ve většině případů si vystačíte s vlhkou houbičkou a přípravkem na nádobí. Časem vznikají zaschlé skvrny, které nejlépe odstraní speciální přípravek nebo ocet. Ocet nechte asi 10 minut působit, poté otřete vlhkým hadříkem a doleštěte. Jedná se o jeden z nejúčinnějších a nejlevnějších čističů.

Vyhněte se používání drátěnky a hrubých kartáčků, které mohou povrch nenávratně poškrábat. Na mastnotu využijte přípravek na nádobí a celý proces klidně několikrát opakujte.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek