Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

3 tipy, jak chytře opticky rozdělit prostor

Vizualizace prostoru a jeho efektivní rozdělení je klíčovým prvkem při navrhování interiérů. Opticky oddělený prostor dokáže vytvořit dojem otevřenosti a organizovanosti. Díky optickému rozdělení lze využívat místnost k více funkčnostem. Existuje mnoho způsobů, jak dosáhnout optického rozdělení prostoru, podívejte se na 3 snadné tipy.

3 tipy, jak chytře opticky rozdělit prostor

Tip 1: NÁBYTEK

Promyšlené umístění nábytku je efektivním způsobem vizuálního oddělení prostoru. Nábytek může sloužit jako přirozená bariéra mezi různými funkcemi v místnosti. Často používané knihovny a regály vytvoří jemný přepážkový efekt a rozdělí prostor na menší zóny. Ideální do obývacího pokoje spojeného s ložnicí. Obecně nábytek jako rozdělovač místnosti oceníte v garsonkách a malých bytech. Prostor opticky rozdělí také sedací souprava, paraván či závěs.

213538.jpg (46 KB)

Regál Trogir R80 v bílém provedení

 

226855.jpg (30 KB)

Regál Karls s 5 policemi v přírodním dekoru

Tip 2: BARVY

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak opticky oddělit prostor je použití barev. Barevné stěny nebo různé barevné odstíny vám pomohou vizuálně prostor zvětšit, zmenšit i rozdělit. Objevte sílu barev. Například, pokud chcete oddělit obývací část od jídelny v otevřeném prostoru, můžete použít tmavší barvu na jedné straně a světlejší barvu na straně druhé. Dojem oddělených prostorů máte hotový raz dva.

small flat - optical division.png (1.26 MB)

Tip 3: MATERIÁLY A TEXTURY

Kombinace textur a materiálů upoutá pozornost a opticky rozdělí místnost podobně jako použité barvy. Zařazením různých materiálů na podlaze, stěnách, nábytku nebo dekoracích definujete danou oblast bytu. Dřevěná podlaha s kobercem ve spací části, zatímco dlažba nebo samotné dřevo v té obývací je skvělým příkladem. Někdy stačí využít různé dekory ve stejném materiálovém provedení.

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek