Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

3 nejoblíbenější tkaniny

Markéta Etrychová
8.6.2023

Čalouněný nábytek patří mezi nejpoužívanější kousky nábytku v domácnosti. Téměř každý kus nábytku, na který si vzpomenete se vyrábí v čalouněné podobě. Nejoblíbenější jsou postele, sedací soupravy, křesla nebo židle. Před samotným výběrem je důležité zohlednit několik parametrů.

3 nejoblíbenější tkaniny

Před výběrem látkového nábytku myslete na jeho primární využití. Některé textilie jsou ideální do domácností s domácími mazlíčky, jiné jsou ošetřeny speciální povrchovou úpravou chránící před znečištěním.  Důležitým parametrem je odolnost vůči oděru tzv. Martindale test. Jedná se o standardizovanou metodu sloužící k testování odolnosti textilií. Udává, jakou má textilie schopnost odolat tření.

Požadované informace o každé textilii naleznete v našem slovníku pojmů nebo v odkaze na produktové stránce u každého produktu.

slovnik.png (341 KB)

1. Sawana

Čalounická tkanina Sawana je vyrobená ze 100% polyesteru vyznačuje se vysokou trvanlivostí, pevností a tvarovou stálostí. Materiál je vhodný pro náročné použití v domácnostech. V čalounictví se využívá k výrobě potahů sedacích souprav, pohovek, taburetů nebo postelí. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších látek v nábytkářství, díky zajímavému a rovnoměrnému protkání nití, vysoké hladkosti a jemnosti.

Svojí texturou se řadí mezi bezžinylkové látky, tedy ty, které nemají vlasový povrch. Péče o tkaninu je opravdu snadná, navíc je vysoce odolná vůči oděru. Textilii doporučujeme vyčistit jemnými prostředky pro čalouněný nábytek, nejlépe bez použití vody. Látku nevystavujte vysokým teplotám a nebělte.

sawana.png (1.92 MB)

 

2. Bluvel

Tkanina Bluvel je vyrobena za 100% polyesteru. Svými vlastnostmi a vzhledem se řadí mezi sametové látky. Jemná struktura, měkkost a mírný lesk dokonale charakterizují tkaninu Bluvel. Velice odolná a pevná textilie je díky svým vlastnostem často využívaná v čalounictví a nábytkářství. Nejčastěji se využívá na menších plochách jako jsou jídelní židle, křesla, ale i pohovky.

Tkanina je odolná vůči oděru a žmolkování. Doporučujeme ošetřovat speciálními přípravky pro čalouněný nábytek za použití jemného hadříku. Nepoužívejte velké množství vody, bělící přípravky a nežehlete.

bluvel.png (683 KB)

 

3. Soft

Eko-kůže Soft je označovaná také jako koženka, využívá se v čalounictví k výrobě sedacích souprav, postelí nebo opěrek židlí. Jedná se o kvalitní imitaci kůže, díky tomu se často uplatňuje jako potahová látka. Vrchní strana textilie je tvořena 100% polyuretanem, který je velice pružný a flexibilní. 

Eko-kůže je barvostálá a měkká na dotek. Údržba je opravdu snadná, stačí otřít navlhčeným hadříkem. Nedoporučujeme ošetřovat nadměrnou vlhkostí, eko-kůže dokáže absorbovat vodu a poté může praskat. Eko-kůži dlouhodobě nevystavujte přímému UV záření.

soft.png (940 KB)

Sdílet článek na:
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek