3 recepty na rychlé vánoční cukroví
Sněhové pusinky
Které dítě by nemilovalo klasické sněhové pusinky. Právě pusinky vám nezaberou více než 45 minut vašeho času včetně úklidu. Potřebujete pouze 2 ingredience. Sněhové pusinky jsou skvělé nejen na Vánoce.
Časová náročnost: 45 min
Ingredience:
- 4 ks vaječných bílků
- 300 g moučkového cukru
- Špetka soli
Postup:
- Bílky společně se špetkou soli vyšlehejte do tuha, postupně přidávejte cukr
- Pomocí zdobičky/lžíce tvarujte pusinky na plech s pečícím papírem
- Pečte v troubě asi 15 minut při teplotě 100 – 150 °C (jedná se spíše o sušení)
- Nechte vychladnout a podávejte
- Pusinky můžete namočit do čokolády
Kokosové kuličky à la Raffaelo
Oblíbené kokosové kuličky, které milují nejen děti, ale i dospělí. Sladké pokušení vytvoříte během 40 minut včetně úklidu. Navíc vám stačí pouze 3 ingredience.
Časová náročnost: 40 min Počet porcí: podle velikosti cca 50 ks
Ingredience:
- 1 ks slazené mléko (Salko)
- 200 g strouhaného kokosu
- 1 balení mandlí
- Papírové košíčky (není nutnost)
Postup:
- Bílky společně se špetkou soli vyšlehejte do tuha, postupně přidávejte cukr
- Mandle spařte vroucí vodou a oloupejte
- Slazené mléko smíchejte v míse s kokosem do hustší hmoty
- Na lžící naberte hmotu a vytvořte kuličku
- Do vzniklé kuličky vmáčkněte celou mandli a obalte ve strouhaném kokosu
- Raffaelo kuličky vložte do papírových košíčků nebo jen na talíř
- Podávejte!
- Skladujte nejlépe v chladu
Hned měkké perníčky
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Med a vůně perníkového koření linoucí se z kuchyně navodí pravou vánoční atmosféru. Přinášíme vám recept na hned měkké perníčky, které můžete upéct na poslední chvíli.
Časová náročnost: 80 min
Ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 140 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička hořkého kakaa
- Žloutek na potření
Postup:
- Všechny přísady smíchejte v míse, začněte těmi sypkými
- Nejlépe ručně zpracujte v těsto a nechte ho zabalené do fólie přes noc odležet v lednic
- Troubu předehřejte na 160 °C
- Těsto rozválejte na přibližně 0,5 cm a vykrajujte tvary
- Vložte na plech s pečícím papírem a pečte 6 - 8 minut do zlatova
- Ihned po vytažení potřete žloutkem
- Hotové perníčky můžete ozdobit bílkovou polevou
Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.