DOPRAVA i VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 2.5.

3 recepty na rychlé vánoční cukroví

Adventní čas ve spěchu? Objevte 3 tipy na vánoční cukroví na poslední chvíli. Rychlé recepty, které budete mít připravené raz dva a opravdu si pochutnáte. Málokdo si dokáže představit Vánoce bez domácího cukroví. Pokud patříte mezi ně, ale čas kvapí, vyzkoušejte snadné a rychlé recepty.

3 recepty na rychlé vánoční cukroví

Sněhové pusinky

Které dítě by nemilovalo klasické sněhové pusinky. Právě pusinky vám nezaberou více než 45 minut vašeho času včetně úklidu. Potřebujete pouze 2 ingredience. Sněhové pusinky jsou skvělé nejen na Vánoce.

snow meringues.png (1.63 MB)

Časová náročnost: 45 min   

Ingredience:

  • 4 ks vaječných bílků
  • 300 g moučkového cukru
  • Špetka soli

Postup:

  1. Bílky společně se špetkou soli vyšlehejte do tuha, postupně přidávejte cukr
  2. Pomocí zdobičky/lžíce tvarujte pusinky na plech s pečícím papírem
  3. Pečte v troubě asi 15 minut při teplotě 100 – 150 °C (jedná se spíše o sušení)
  4. Nechte vychladnout a podávejte
  5. Pusinky můžete namočit do čokolády

 

Kokosové kuličky à la Raffaelo

Oblíbené kokosové kuličky, které milují nejen děti, ale i dospělí. Sladké pokušení vytvoříte během 40 minut včetně úklidu. Navíc vám stačí pouze 3 ingredience.

raffaelo.png (1.30 MB)

Časová náročnost: 40 min    Počet porcí: podle velikosti cca 50 ks

Ingredience:

  • 1 ks slazené mléko (Salko)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 1 balení mandlí
  • Papírové košíčky (není nutnost)

Postup:

  1. Bílky společně se špetkou soli vyšlehejte do tuha, postupně přidávejte cukr
  2. Mandle spařte vroucí vodou a oloupejte
  3. Slazené mléko smíchejte v míse s kokosem do hustší hmoty
  4. Na lžící naberte hmotu a vytvořte kuličku
  5. Do vzniklé kuličky vmáčkněte celou mandli a obalte ve strouhaném kokosu
  6. Raffaelo kuličky vložte do papírových košíčků nebo jen na talíř
  7. Podávejte!
  8. Skladujte nejlépe v chladu

Hned měkké perníčky

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Med a vůně perníkového koření linoucí se z kuchyně navodí pravou vánoční atmosféru. Přinášíme vám recept na hned měkké perníčky, které můžete upéct na poslední chvíli.

ginger bread.png (1.89 MB)

Časová náročnost: 80 min   

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička hořkého kakaa
  • Žloutek na potření

Postup:

  1. Všechny přísady smíchejte v míse, začněte těmi sypkými
  2. Nejlépe ručně zpracujte v těsto a nechte ho zabalené do fólie přes noc odležet v lednic
  3. Troubu předehřejte na 160 °C
  4. Těsto rozválejte na přibližně 0,5 cm a vykrajujte tvary
  5. Vložte na plech s pečícím papírem a pečte 6 - 8 minut do zlatova
  6. Ihned po vytažení potřete žloutkem
  7. Hotové perníčky můžete ozdobit bílkovou polevou
Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek