Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

10 tipů na sedačku pro velkou rodinu

Víte, že 15.5. patří rodinám? Na tento den připadá Mezinárodní den rodin, skvělá příležitost na koupi nové a prostorné sedačky. Sedací souprava je centrem veškerého dění v celé domácnosti. Přinášíme vám 10 tipů na sedací soupravy pro velké rodiny.

10 tipů na sedačku pro velkou rodinu

Rohové sedací soupravy

Sháníte prostornou sedačku, nejlépe do rohu místnosti? Vyberte sedací soupravu do tvaru L, která je prostorná, často rozkládací a s úložným prostorem pod lenoškou. Před nákupem si prověřte velikost, ale především orientaci rohu, kterou potřebujete.

K sedačkám do L doporučujeme obdélníkové konferenční stolky, které skvěle vyplní prostor před sedačkou. Bát se nemusíte ani těch kulatých.

 

Inspirujte se sedačkami do tvaru L, kam se poskládá celá rodina.

119110.jpg (129 KB)

 

134433.jpg (120 KB)

 

137190.jpg (133 KB)

 

138499.jpg (138 KB)

 

125801.jpg (173 KB)

Sedačky do tvaru U

Pro početné rodiny nebo časté návštěvy doporučujeme prostorné sedací soupravy do U. Většina těchto sedaček nabízí velký úložný prostor a jsou rozkládací. Snadno vytvoříte prostorné lůžko pro příležitostné přespání. Pro zvýšení komfortu doporučujeme doplnit o topper.

Sedačky do U kombinujte se čtvercovým konferenčním stolem, který se vejde do prostoru mezi lenošky. Obdélníkový stolek by zabíral příliš místa, kvůli čemuž by posezení nebylo příliš komfortní.

Inspirujte se sedačkami do tvaru U, kam se poskládá celá rodina.

137568.jpg (153 KB)

 

125817.jpg (151 KB)

 

125861.jpg (140 KB)

 

142160.jpg (143 KB)

 

142031.jpg (122 KB)

Jakou velikost vybrat?

Než začnete se samotným výběrem, ujasněte si, kam sedačku chcete umístit. Prostor si pečlivě změřte. Myslete také na následné umístění TV stolku a připojení televize. Sedací souprava by měla být středem obývacího pokoje, kde se bude scházet rodina i vaši přátelé.

Do atypicky tvarovaných místností doporučujeme zapřemýšlet nad možností sedacích sestav, které se většinou skládají z 3místné a 2místné pohovky s křeslem. Velikost prostoru neřešíte, pak záleží pouze na všem vkusu. Vybírat můžete z tvaru L nebo U. Důležitá je orientace rohu, především u sedaček rohových. Orientace musí vždy skvěle dispozičně pasovat do daného prostoru.

Beddrooms.jpg (200 KB)

Po jakém materiálu sáhnout?

Vzhled materiálu i jeho barva jsou důležitým designovým prvkem. V první řadě však myslete na funkčnost textilie. Zjistěte si více informací o dostupných tkaninách, které trh nabízí. Bílé látkové sedací soupravy vypadají krásně, údržba je však mnohem náročnější. Pokud máte malé děti nebo domácí mazlíčky, pak na příliš světlé barvy raději zapomeňte.

Sáhněte raději po tmavších odstínech a odolných materiálech. Některé látky navíc vynikají speciální úpravou Petproof, která zvyšuje odolnost proti poškrábání nebo zatržení. Mezi tkaniny s úpravou Petrproof patří například Hamilton nebo Uttario Velvet. U látkových sedaček zvolte ty s hrubším povrchem.

Alternativou jsou koženkové nebo kožené sedačky. Eko-kůže je odolná, snadno se udržuje, a navíc působí luxusním dojmem. Zde je důležitá pravidelná impregnace, která koženku ochrání a nebude docházet k praskání.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek