Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Zařizujeme pokoj pro dvě děti: Co by v něm nemělo chybět?

Řešíte, jak vměstnat dvě děti do jednoho dětského pokoje? Tento problém nastane především v menších bytech. A věřte, že to jde! Důležité je myslet na několik základních pravidel. Pamatujte, že dětský pokoj zařizujete na několik let a vybavení by mělo s dětmi alespoň nějaký čas růst. Právě proto plánujte dopředu a počítejte s tím, že se nároky dětí v průběhu let mění.

Zařizujeme pokoj pro dvě děti: Co by v něm nemělo chybět?

Vlastní prostor pro učení

Dříve nebo později budou obě děti školou povinné. S přicházejícími úkoly a učením je nutné zařídit prostor pro učení. Nejlépe každému zvlášť. Psací stoly doplněné o kvalitní židle umístěte nejlépe k oknu. Důležitý je dostatek přirozeného světla, které doplní stolní lampa. Vhodnou variantou jsou tzv. rostoucí stoly a židle, u kterých nastavíte výšku podle věku a potřeb dítěte.

223183.jpg (136 KB)

Postele nebo palanda

Osobní prostor, kde se bude dítě cítit v bezpečí může tvořit postel. Častým řešením, především do panelákových bytů jsou palandy. Ty však doporučujeme pro starší děti kolem 10 let. Nejsou příliš vhodné pro malé děti, které by mohli z postele spadnou. Pro nejmenší zvolte první dětské postele s ochrannou zábranou.

Pro teenagery vyberte klasické jednolůžkové postele pro dospělé s kvalitní matrací a roštem. Vhodné jsou středně tvrdé matrace. Matrace s velkým množstvím paměťové pěny se dětem nedoporučují. Sáhněte spíše po pěnové variantě.

Dostatečného soukromí pro každé dítě dosáhnete pomocí patrové postele, jejíchž součástí je psací stůl. Každý ze sourozenců bude mít vlastní koutek pro odpočinek, ale také učení. Součástí celé sestavy bývá také úložný prostor v podobě skříně, zásuvek nebo malé komody. Při výběru zmíněné možnosti záleží na velikosti dětského pokoje.

220733.jpg (141 KB)

Dostatek úložného prostoru

Uschování hraček, oblečení a dalších osobních věcí si žádá dostatek úložného prostoru. Obvykle jedna skříň pro dvě děti nestačí. Pořiďte vestavnou skříň, která zaručí dostatek místa. Doplňte ji o komody a regály. Do pokoje lze umístit praktické boxy, které položíte na skříň či zasunete pod postel. Ideální pomocník pro uložení sezónního oblečení.

Využijte prostor stěn. Police a háčky poslouží k zavěšení sportovních potřeb, oblečení, ale také sluchátek nebo školního batohu. Horní desku police děti použijí jako malou knihovnu na učebnice a oblíbené knihy.

Barvy a vzory

Pastelové barvy od růžové, přes zelenou až po modrou jsou skvělé pro ty nejmenší. S přibývajícím věkem se mění požadavky i vkus. Děti milují také tapety s veselými motivy oblíbených činností, ale také pohádkových hrdinů.

Interiéry pro školáky a teenagery jsou o něco usedlejší. Zde respektujte přání dětí a pouze částečně je usměrňujte. Děti ve starším věku mají představu o tom, co se jim líbí a nelíbí. Jednobarevné stěny zvýrazněte sytými geometrickými tvary nebo liniemi ve výraznějším tónu. Také do pokoji starších dětí můžete zakomponovat tapety. 

226041.jpg (117 KB)

Optické rozdělení prostoru

Věkový rozdíl mezi dětmi je větší? Starší chce mít svůj prostor pro odpočinek, zatímco menší pro hru? Rozdělte opticky prostor. K rozdělení prostoru využijte regály s úložnými boxy, knihami a květinami. Vznikne tak přirozeně vypadající stěna, která bude zároveň vzdušná.

Stejnou službu udělá paraván, který během minuty složíte a rozložíte. Výjimkou nejsou ani zatahovací závěsy či rolety. Ideálně takové, které propustí světlo. Příliš hutné a tmavé látky nejsou vhodné. 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek