DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na objednávky vytvořené od 10. do 21.4. na VŠE | Nakupujte TEĎ!

Urban Gardening na balkoně i terase

Poznejte kouzlo Urban Gardening, který je velkým trendem posledních několika let. Městské zahradničení též Urban Gardening umožní pěstovat a sklízet čerstvou zeleninu či bylinky ve městě na své terase nebo balkoně. Nevzdávejte se rostlin, květin, ani vlastnoručně vypěstované zeleniny. Zařiďte si malou oázu klidu v centru města.

Urban Gardening na balkoně i terase

Co je to Urban Gardening?

Pěstování zeleniny, bylinek nebo květin v městských bytech je Urban Gardening. Využít můžete prostor balkonu, terasy, ale také parapety nebo balkonové zábradlí. Výjimkou nejsou ani vertikální zahrady, které jsou prostorově úsporné a velice praktické. Ať už se rozhodnete pouze k pěstování zeleniny nebo stálezelených rostlin, pak Urban Gardening vás bude inspirovat.

Balkon či terasa

I na malém balkonku může vzniknou krásná zahrádka. Podlahová plocha je příliš malá? Využijte plochu zdí, ideálně té na jih. Na ni připevněte květináče, truhlíky nebo košíky, ve kterých můžete pěstovat preferované produkty. Oblíbené jsou také závěsné stropní květináče, do kterých můžete umístit pnoucí rostliny. Vhodnou variantou je také zábradlí. Zde využijte speciální květináče určené pro zábradlí.

balcony with plant.jpg (170 KB)

Parapet

I bez balkonu nebo terasy můžete mít čerstvé bylinky, drobnou zeleninu či jahody. Dbejte však na bezpečí sousedů a procházejících lidí pod okny. Květináč vždy zabezpečte ohrádkou upevněnou ve zdi nebo speciálními háky.

Truhlíky s bylinkami potřebují ke svému životu slunce, dostatek prostoru a mírnou vláhu. Většina bylin je suchomilná, přehnané zalévání a péče může být spíše na škodu. Pro pěstování bylin jsou proto doporučované samozavlažovací truhlíky.  

Vertikální zahrada

Přírodní designový prvek, který vnese do exteriéru i interiéru kus přírody. Vertikální zahradu si snadno vyrobíte z palet nebo vertikálních závěsných květináčů. Do jednotlivých truhlíků vložte pnoucí rostliny, bylinky nebo pnoucí jahody. Vznikne vám zelená stěna plná malých dobrot.

vertical garden from pallets.jpg (99 KB)

Venkovní posezení

Nezapomínejte na volný prostor pro posezení. Malý zahradní set by se měl vejít na každý balkon či terasu. Na opravdu malých balkonech můžete udělat posezení v boho stylu. Využijte deky, polštářky a koberce.

Na větší terasy pořiďte zahradní nábytek nebo si vyrobte posezení z palet. Levné řešení, během jehož výroby se zapojí celá rodina.

136434.jpg (155 KB)

Inspirace

vertical garden.jpg (58 KB)

 

plant.jpg (163 KB)

 

herbs on balcony.jpg (127 KB)

 

green plants on stairs.jpg (206 KB)

 

balcony in boho style.jpg (91 KB)

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek