Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Oslaďte si život: 3 tipy na lehké dezerty

Markéta Etrychová
11.8.2022

Oslaďte si život během léta rychlými a osvěžujícími zákusky. Přinášíme vám 3 snadné recepty, které zvládnete za pár minut, navíc potěší každého člena domácnosti. Nepečené dezerty jsou oblíbené především v teplých měsících. Při přípravě využijete i čerstvé ovoce ze své zahrádky. Jdeme na to.

Oslaďte si život: 3 tipy na lehké dezerty

Osvěžující citronová pěna

Lehké pěny patří během léta k oblíbeným sladkým pochutinám. Existuje několik variant od čokoládové, přes kávovou až po různé druhy ovocných. Každá se však připravuje trochu jinak. Dnes vyzkoušíme osvěžující citronovou.

lemon mousse.jpg (96 KB)

Ingredience:

500 ml smetany ke šlehání

60 ml citronové šťávy

1 lžíce citronové kůry

100 g cukru krystal

Postup:

Smíchejte smetanu s cukrem v hrnci a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte po dobu 2 – 3 minut. Po odstavení do směsi cukru a smetany vmíchejte šťávu a kůru z citronů. Nechte 10 minut odstát. Poté nalijte do mističek a nechte ztuhnout, nejlépe přes noc. Krém ozdobte čerstvým ovocem, hoblinkami z kvalitní čokolády nebo kůrou z citronu.

Panna cotta s ovocným přelivem

Smetanový dezert, který jistě znáte z restaurací. Udělejte si vlastní se špetkou vanilky a užijte si léto na zahradě. Ze 4 surovin vykouzlíte jedinečný zákusek, který zachutná každému. Navíc je rychlý a snadný.

panna cotta.jpg (60 KB)

Ingredience:

400 ml smetany ke šlehání

200 ml smetany na vaření

60 g moučkového cukru

1 vanilkový lusk

5 plátků želatiny

Lesní ovoce

Postup:

Želatinové plátky nechce asi v 0,5 l studené vody nabobtnat. V hrnci smíchejte obě smetany a cukr. Vanilkový lusk rozřízněte podélně, vytáhněte z něho semínka. Semínka i celý lusk vložte do smetany s cukrem. Směs přiveďte k varu, odstavte a vytáhněte části lusku. Nabobtnalou želatinu vyždímejte, následně k ní nalijte asi 100 ml horké smetany a pečlivě promíchejte metličkou. Nalijte ke zbylé smetanové směsi. Zamíchejte. Rozlijte do mističek a nechte v lednici ztuhnout alespoň 4 – 6 hodin. Nejlépe přes noc. Po zchladnutí ozdobte panna cottu čerstvým ovocem nebo ovocným rozvarem z cukrem.

Domácí zmrzlina za 5 minut

Neoblíbenější osvěžení pro děti i dospělé. Kdo by nemiloval zmrzlinu. Vyzkoušejte tu domácí, za použití čerstvého ovoce ze zahrádky. Zmrzlina se stane skvělým osvěžením na dětskou zahradní party. Děti vám mohou s výrobou pomoci a hned zmrzlinu sníst.

homemade ice creame strawberry.jpg (80 KB)

Ingredience:

500 g zmraženého ovoce

1 zakysaná smetana

2 – 3 lžíce cukru

Studené mléko (cca 50 – 100 ml)

Postup:

Ovoce, smetanu a cukr umixujte v robotu nebo pomocí mixéru. Lžící pomalu přidávejte mléko, takové množství, aby se všechny suroviny spojily dohromady, ale nevznikl koktejl. Mixujte, než vznikne ledová krémová hmota. Ledovou zmrzlinu ihned podávejte. Jedinečnou krémovou a jemnou chuť si zamilujete. Pokud ji dáte zamrazit, už nebude tak lahodná.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek