15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Grilovací sezóna zahájena: 3 recepty se zeleninou

Teplé večery přímo vybízí ke grilování a přípravě dobrého jídla i pití ve společnosti rodiny či přátel. Zahajte grilovací sezónu stylově a bez masa. Nedostatek fantazie vás překvapit nemůže. Přinášíme vám vegetariánské dobroty na gril. Posaďte se s námi, uvařte si s námi!

Grilovací sezóna zahájena: 3 recepty se zeleninou

Ještě, než si pozvete návštěvu na barbecue, zajistěte si dostatek surovin pro přípravu pokrmů, ale také místo pro sezení. Zahradní nábytek můžete doplnit o ratanová křesla nebo klasické jídelní židle z kuchyně. Důležité je, aby měl každý pohodlí během stolování, ale i po něm.

1. Zeleninový špíz s grilovaným sýrem

Množství: 4 porce    Celkový čas: 30 minut

Ingredience:

4 ks oblíbeného pečiva

1 větší cuketa

2 červené papriky

2 cibule, může být i šalotka

Balení cherry rajčat

Sýr feta

Olivový olej

Sůl a pepř

Citronová šťáva, česnek a chilli dle chuti

Špejle

Postup:

  1. Olivový olej smíchejte se solí, pepřem, česnekem, případně chilli nebo citronem
  2. Na špejle napichujte zeleninu, sýr dle chuti a vlastních preferencí.
  3. Hotové špízy položte na gril a grilujte asi 4 – 5 min z jedné a druhé strany.
  4. Podávejte s oblíbeným pečivem a dresingem.

vegetable.jpg (354 KB)

2. Grilované papriky plněné feta sýrem

Množství: 4 porce     Celkový čas: 30 minut

Ingredience:

4 červené kapie

2 balení mozzarelly

1 balení balkánského sýru

Olivový olej

Snítky bazalky

Postup:

  1. Nejdříve si rozpalte gril asi na 200 °C.
  2. Papriky omyjte, rozkrojte na půl a odstraňte vnitřní část se semínky.
  3. Půlky paprik z vnější strany potřete olivovým olejem.
  4. Mozzarellu i balkánský sýr nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kousky.
  5. Papriky naplňte vzniklou směsí a ozdobte lístkem bazalky.
  6. Naplněné papriky položte na gril a nechte sýr změknout (cca 5 min).
  7. Pak už můžete podávat. Sýr lze na závěr posypat čerstvě namletým pepřem.

 

3. Portobello hamburgery

Množství: 4 porce  Celkový čas: 45 minut

Ingredience:

4 celozrnné bulky

4 ks portobello

Olivový olej

Sýr balkánského typu

Ledový salát

Rajčata

Majonéza

Sůl a pepř

4ks špejlí na hamburger

Cibulka nebo chilli dle chuti

Postup:

  1. Portobello zbavte nožiček, omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Hlavičky potřete olivovým olejem, opepřete a položte na gril.
  3. Grilujte z každé strany asi 10 minut. Na závěr mírně osolte.
  4. Celozrnnou housku rozpulte a grilujte z obou stran do křupava.
  5. Na malou chvíli položte na gril balkánský sýr.
  6. Pak už vás čeká příprava k servírování.
  7. Spodní část housky potřete majonézou, naskládejte ledový salát, ogrilované portobello, rajče a na závěr můžete přidat ještě karamelizovanou cibulku nebo chilli, vše přiklopte druhou půlkou housky a propíchněte špejlí na hamburger.

 K těmto receptům doporučujeme chutné bílé či červené víno a pokud jste fanoušky šumivých vín, sáhněte po suší variantě prosecca. 

Dobrou chuť!

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek