Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Jak zabavit děti o prázdninách – výzdoba a dekorace dětského pokoje

Přinášíme Vám již potřetí inspiraci a nápady, jak zabavit děti o prázdninách. Dnes se budeme věnovat výzdobě dětského pokoje. Zapojení dětí do dekorace svého pokoje je skvělý způsob, jak podpořit jejich kreativitu, osobní výraz a pocit hrdosti z vlastního prostoru.

Jak zabavit děti o prázdninách – výzdoba a dekorace dětského pokoje

Děti mají různé zájmy a dovednosti, a proto zvolte aktivity, které budou odpovídat jejich věku a schopnostem. Nechte je být kreativní a vyjádřit svou osobnost, aby jejich pokoj byl pro ně útulným a inspirativním prostředím.

Malování a zdobení

Nechte děti vyzdobit své vlastní části dětského pokoje, jako jsou dveře, nábytek nebo některé stěny. Poskytněte jim samolepky, barvy, ozdoby, které mohou bezpečně používat. Mohou se stát skutečnými umělci a přidat osobní kouzlo při zkrášlování svého pokoje.

wall decoration.png (1.25 MB)

Zde je několik nápadů, jak to udělat:

1. Tapety a samolepky:

Použitím barevných tapet či samolepek s motivy, jako jsou zvířátka, hvězdy nebo oblíbení hrdinové, mohou děti okamžitě dodat svému pokoji živou atmosféru. Samolepky jsou také vhodnou dekorací na dětský nábytek především na dětské komody či skříně.

2. Malby na stěny:

Jednu ze stěn mohou děti přeměnit na velkou malbu, která bude zobrazovat přírodní scenérie, pohádkové postavy nebo vesmírný či podmořský svět.

3. Nápisy a citáty:

Starší děti mohou na stěny napsat jejich inspirativní citáty, motivační věty nebo oblíbená moudra, která vystihují jejich osobnost. Mohou je umístit na stěnu i pomocí samolepek.

Kreativní nápady na výzdobu

Požádejte děti, aby si vytvořily vlastní dekorace, jako jsou květiny, rámečky na fotografie, zdobené kamínky, polštářky apod. Můžete i společně vytvářet věci, které budou poté součástí interiéru.

painting stones.png (1.32 MB)

Zde je několik tipů, jak na to:

1.  Výroba polštářků:

Pomocí starých látek a náplní na polštářky mohou děti vytvořit své vlastní dekorativní polštářky. Mohou na ně přišít knoflíky a polštářky tak ještě více nazdobit.

2. Výtvarné koláže:

Děti mohou vystřihovat obrázky z časopisů, novin a tiskovin a vytvořit z nich výtvarné koláže. Tyto koláže mohou být zarámovány a připevněny na stěnu.

3. Papírové květiny:

Na vytvoření květů a stonků budou děti potřebovat pouze nůžky a barevné papíry.  Na zdobení květů mohou využít korálky nebo třpytky. Hotové papírové květiny mohou být použity jako dekorace na stěnu, parapet či na psací stůl.

4. Malované kamínky:

Malování a zdobení kamínku je velmi oblíbenou aktivitou. Děti si najdou vhodné kamínky a zdobí je barvami, třpytkami nebo nápisy. Kamínky lze umístit na okenní parapet, police nebo regály.

5. Rámečky z kartonu:

Děti mohou vystřihnout rámeček z kartonu ve tvaru obdélníku, čtverce nebo kolečka. Přiloží svoji fotografii na papír a pomocí lepidla ji pevně na něho přilepí. Rámeček pak mohou ozdobit různými materiály, jako jsou barvy, pastelky, tužky, flitry nebo nálepky.

6. Zarámování obrázků dětí:

Děti si vyberou obrázky, které pro ně mají emocionální význam. Společně zvolte vhodný rám – dřevěný, kovový s různými vzory a barvami. Nezapomeňte na paspartu, bílou nebo barevnou rámovací podložku mezi rámem a obrázkem, která zdůrazní obrázek a dodá mu profesionálnější vzhled. Můžete zvolit i možnost kombinování více obrázků ve společném rámu, což může vytvořit zajímavou koláž. Zarámování obrázků dětí je skvělý způsob, jak si uchovat vzpomínky a vytvořit krásné dekorativní prvky do vašeho domova.

Ať se všechna díla vydaří!

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek