Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Bojujeme s bacily pomocí přírody

Zuzana Pavlíčková
21.2.2018

Nemáte rádi chemii? Bojujete s nemocí a léky nezabírají? Podívejte se na osvědčené fígle našich babiček a zbavte se přírodní metodou chorob jednou pro vždy. Proč zůstávat v posteli, zavřeni v ložnice, když je venku tak krásně?

Bojujeme s bacily pomocí přírody

Známe to všichni. Můžeme chodit teple oblečení. Zakuklení k nepoznání. Ale pokud si nás vyhlídne zákeřný bacil, neunikneme mu. Kritické období nastává při sychravém podzimu a mírné zimě. To bacily pořádají celosvětový mejdan, na který máme všichni volný vstup. Někdo z nás odolá, jiný pozvání bezděčně přijme. Jak z této nepovedené party odejít bez lékaře a času stráveného v posteli? Pojďme si připomenout pár šikovných rad od našich babiček, určitě se nám všem budou hodit.

Zázvor, med a vitamín C

Naprostý zázrak proti nachlazení a rýmě je nepříliš sympaticky vypadající kořen zázvoru. Když ho oloupete a nastrouháte do čaje, získáte silného spojence, který za vás bude proti otravným bacilům bojovat do vyloučení. Doporučujme ho ještě seznámit s vitamínem C v podobě citrusových plodů a chuť doladit medem. Tato zázračná trojice funguje dokonale i jako prevence pro podpoření imunity. Tak si průběžně připravujte pár sklenic do lednice a chraňte svoji rodinku po celý rok.

honey and herbs.jpg (158 KB)

Bylinky

Jitrocel, černý bez, lípa pomáhají v boji s počátečním nachlazením. Heřmánek, třezalka, meduňka zmírňují křeče, bolesti bříška a žaludeční potíže. Brusinky a zlatobýl vám pomůžou při nachlazení ledvin. Máta se postaví proti zažívacím potížím. Echynacea posílí nabouranou imunitu. Bylinek existuje široká škála a pokud je vyhledáte včas a správně použijete, udělají s vaším tělem zázraky. Nebojte se, vyzkoušejte. Ať v ložnici nebo obýváku netrávíte čas jen s nemocí

Česnek, cibule a brambory. Česnek je nejznámější přírodní antibiotikum. Má protizánětlivé účinky, snižuje krevní tlak a podporuje imunitu. Je to nenápadný pan všelék a běžně dostupná prevence pro všechny. Když vás trápí dýchací obtíže, špatně se vám mluví a chrčíte jak špatně vymetená kamna, obraťte se na cibuli. Stačí po lžičkách užívat její oslazenou šťávu a dýchání se vám nádherně uvolní. Pokud vám třeští hlava a rýma vám zabetonovala dutiny, nezoufejte a obraťte se na brambory. Inhalujte páru nad hrncem v kuchyni, když se budou vařit a pak je rozmačkejte a v utěrce si je ještě horké plácněte na čelo. Ne, nezbláznili jsme se. Uvidíte, jak rychle vám pomůžou od bolesti. Jen je pak už raději nedoporučujeme konzumovat.

hot tea.jpg (213 KB)

Zábaly a koupele

Trpíte na vysoké horečky? Víte, že do 38 i s ní tělo musí poradit samo a až po překonání téhle hranice je dobré teplotu snižovat? Nejlepší jsou ledové zábaly nebo mražená ovoce a zelenina v plátýnku přitisknutém na tepny. Velkým pomocníkem a tahačem horkosti ven z těla je tvaroh. Pokud jste hodně zimomřiví, napusťte si teplou vodu do vany v koupelně, položte se a v klidu čekejte, až vychladne. Zkuste v této studené lázni vydržet co nejdéle a uvidíte, jak se vám uleví.

Příroda je mocná čarodějka, která dokáže pomoci ve zdraví i v nemoci. Někdy je ale nutné spojit její síly s lékařskou pomocí. Přejeme vám, ať tuhle spolupráci potřebujete co nejméně a jste v boji s bacily co nejúspěšnější. A malá prosba závěrem. Znáte další osvědčené rady? Napište nám. Rádi si je přečteme v komentáři.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek