Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Zimní radovánky

Zuzana Pavlíčková
21.2.2018

Nemáte rádi chemii? Bojujete s nemocí a léky nezabírají? Podívejte se na osvědčené fígle našich babiček a zbavte se přírodní metodou chorob jednou pro vždy. Proč zůstávat v posteli, zavřeni v ložnice, když je venku tak krásně?

Zimní radovánky

Chybí vám sníh? Zasněžené pláně jako z knížky od Josefa Lady. Vrzající vločky pod botami. Vykreslené obrazce na okenních tabulkách. Bílé větvičky stromů od kouzelného Mrazíka. Čerstvý vzduch a zvláštní ticho, když celá krajina spí pod sněhem. Vidíte tu pohádkovou idylku? A jaké aktivity vlastně nejraději podnikáte? Jste typ, co se zimou kochá z teplé kuchyně nebo se přemůžete a vstanete z čalouněné postele? Pojďme si pár nejoblíbenějších radovánek připomenout.

Boby, sáňky, lopata

Ideální sport do města. Stačí mít jen malý kopeček a hned můžete s dětmi probudit tyto ďábelské stroje a chodit nahoru a dolů, pokud vám to zima dovolí. Ať chodíte do školy nebo máte před důchodem, toto bláznovství nikdy neomrzí.

Lyže, snowboard

Soukromý vlek poblíž chaty na horách nebo velká veřejná sjezdovka. Ten pocit svobody, když se pustíte ze svahu dolů. Rychlost světla nebo couvajícího slimáka - každý máte svůj styl, který když lehce ladíte ideálně k situaci. Ale ta svoboda, ta je pro nás, pro všechny.

snowboarding.jpg (152 KB)

Běžky

Pokud máte lidí dost, není nic lehčího, než si nazout sněhule nebo se postavit na běžky do stopy a ochutnávat kilometry v přírodě. Za celý den nemusíte nikoho potkat a krásně si vyčistíte hlavu. Vždycky je ale potřeba vybrat si pár záchranných bodů. Zmrzlá příroda je nádherná věc, ale horké víno v rukách také dokáže vykouzlit úsměv na tváři, co myslíte? 

Brusle, skluzavky

Víte, co je super? Když jdete do práce nebo do školy pěšky a celou dobu kloužete. Klouzání patří k těm nejstarším zimním radovánkám vůbec. Snadno si jich užijete všude. Stačí jen mít boty s hladkou podrážkou a už to fičí. Dejte si ale pozor na štěrkem ošetřené chodníky a cesty, ať nedorazíte s odřeným nosem. 

A pokud si na trochu pouliční rebelie netroufáte, nevadí. Dnes už v téměř každém druhém městě najdete stadion, kde si půjčíte brusle a do upraveného ledu kreslíte tajné sny o trojitém Salchowu. 

Sněhulák, koulovačka, iglú

Jednoznačně nejznámější postava zimy je sněhulák. Tři různě velké koule na sebe, mrkev místo nosu a z uhlí nebo kamínků vytvořené oči, úsměv jako knoflíky. K tomu větvičky jako ruce a starou misku jako klobouk a sněhulák je na světě. Tak jednoduché, a tak oblíbené. S dobou roste chuť inovovat a fantazii se meze nekladou. Setkávání kulatých sympaťáků se širokým úsměvem i ostře vypadajících drsňáků.

iglu.jpg (139 KB)

Když se roztrhne a vysype na zem bohatou sněhovou nadílku, vzniká ideální prostor pro stavění iglú. V tomto domečku nepotřebujete nábytek. Chce to trpělivost, šikovné ruce a pomoc Mrazíka, ale na ten výsledek se vyplatí počkat. Pokud k tomu ještě přidáte pořádnou koulovačku, vznikne dokonalá eskymácká idylka.

Zimní radovánky jsou kouzelné pro všechny generace. V každém z nás se skrývá dětská duše, tak snad se i tento rok zima probudí a všichni si sníh pořádně vychutnáme.

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek