15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Zařizujeme malý byt: Jak na koupelnu?

Markéta Etrychová
2.2.2021

Zařizujete nebo rekonstruujete malou koupelnu a přemýšlíte, jak na maximum využít všechen prostor? Přinášíme vám několik tipů, jak vyřešit i ten nejmenší prostor k vaší spokojenosti.

Zařizujeme malý byt: Jak na koupelnu?

I v malé koupelně můžete mít vše, co potřebujete. Důležité je využití každého centimetru a hra s barvami, světlem a zrcadly. Nechte se provést a inspirujte se.

Vana nebo sprcha?

Vany se vzdát nechcete a sprchový kout navíc se vám do koupelny nevejde? Ideálním řešením je vana s pevnou clonou, kterou lze využít i pro pravidelné sprchování.

Při volbě mezi vanou a sprchovým koutem je nutné promyslet několik věcí. Důležitý je půdorys koupelny. Dnes se ale vyrábějí i atypické rozměry a tvary van, které skvěle padnou do každé koupelny.

Pro starší osoby jsou vhodné speciální nižší vany se sedátkem a madly. Nahradit lze vanu bezbariérovým sprchovým koutem s protiskluzovou podložkou a sedátkem. 

Pokud si na dlouhém ležení ve vaně nepotrpíte, pak sprchový kout je pro vás to pravé. Kouty nemusí mít pouze čtvercový půdorys, existují také prostorné obdélníkové. Při výběru myslete na otevírání dveří. Do malé koupelny zvolte otevírání dovnitř.

photo-1521783593447-5702b9bfd267.jpg (105 KB)

Toaleta v koupelně?

Hitem posledních několik let jsou koupelny spojené s toaletou. Obecně se doporučuje toto spojení pouze v případě, že v domácnosti žijí maximálně dva lidé. U tradiční čtyřčlenné nebo tříčlenné rodiny, toaletu od zbytku koupelny raději oddělte.  

Chcete-li však toaletu v koupelně, můžete ji opticky oddělit posuvnými dveřmi, skleněnou stěnou nebo dělící příčkou.

Patří pračka do koupelny?

V malém bytě 1+KK nebo 2+KK bez chodby a technické místnosti pravděpodobně jiná možnost pro uložení pračky není. Pokud vám to technické řešení bytu dovolí, uložte pračku do komory, šatny nebo třeba kuchyně. V koupelně vám vznikne více prostoru pro uložení věcí.

Na trhu existuje nepřeberné množství typů praček včetně sušiček. Do malé koupelny zvolte třeba tu s horním plněním.

Jak zvětšit prostor?

I malá koupelna může působit velkým dojmem. Pohrajte si se světlem, zrcadly a barvami.

Světlo opticky zvětší prostor. Ideální je samozřejmě přirozené denní světlo z okna. Hravě ho ale nahradí bodovky nebo LED pásky na skříňkách.

Do koupelny pouze jedno zrcadlo? Ne. Zrcadlová může být klidně celá stěna, která prostor zvětší a rozjasní. Ideálním doplňkem jsou i skleněné dveře u sprchového koutu.

Světlé barvy působí teplým dojmem a opticky rozšiřují prostor. Proto do malé koupelny vybírejte spíše jemné tóny. Nemusí to být pouze bílá. Výborně vypadá šedá, krémová nebo hnědá.

Jak vyřešit úložný prostor?

Úložného prostoru není nikdy dost. Ani v malé koupelně se ho vzdát nemusíte. Jednoduchým trikem jsou vysoké skříňky ke stropu, pod umyvadlo nebo nad pračku.

Vybírat můžete z celých sestav ve světlých barvách. Složitému kombinování jednotlivých dílů a barev se vyhnete. Inspirujte se u nás.

1.jpg (203 KB)2.jpg (170 KB) 3.jpg (237 KB) 4.jpg (180 KB)

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Dana: Vyjádření na reklamaci 10.2.2021
Vaša reklamácia bola prijatá. Bohužiaľ Vám ju musím obratom zamietnuť, a to z dôvodu, že dňa 10.2.2021 ste tovar prevzal/a, a svojím podpisom potvrdil/a, že balík a dodaný tovar je nepoškodený a v poriadku. Týmto sa dňa 10.2.2021 Vaša reklamácia zamieta. V prílohe zasielam nami podpísaný reklamačný formulár. Ďakujeme za pochopenie Avšak pre udržanie dobrých obchodných vzťahov Vám radi poskytneme zľavu vo výške 5%. Prosím Vás o zaslanie čísla účtu. S pozdravem Natália Kašíková Reklamační oddělení V Kasárnách 909 566 01 Vysoké Mýto [email protected] www.expedo.cz Tuto společnost nedoporučuji jsou to podvodnici
Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek