Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Zahájení venkovní sezóny: Příprava zahradního nábytku

Alexandra Doskočilová
30.3.2023

Jaro je ve vzduchu, a to znamená, že je čas začít připravovat zahradní nábytek na letní sezónu. Ať už se chystáte pozvat své kamarády, rodinu, nebo jen odpočívat na slunci, pohodlný a dobře udržovaný zahradní nábytek je velmi důležitý. V tomto článku se budeme věnovat některým klíčovým krokům, které můžete podniknout, abyste připravili svůj zahradní nábytek na nadcházející sezónu.

Zahájení venkovní sezóny: Příprava zahradního nábytku

Dodržování těchto jednoduchých kroků vám pomůže udržet nábytek v dobrém stavu po mnoho let.

  1. Nábytek pravidelně čistěte
  2. Chraňte nábytek před okolními vlivy
  3. Používejte ochranné nátěry
  4. Dávejte pozor na rez
  5. Opravte případná poškození

wooden garden furniture.png (1.95 MB)

1. Vyčistěte a zkontrolujte svůj nábytek

Prvním krokem při přípravě zahradního nábytku je jeho důkladné vyčištění. Během zimních měsíců se na vašem nábytku mohly nahromadit nečistoty, prach a špína, proto je důležité ho pořádně vydrhnout. Začněte tím, že pomocí kartáče s měkkými štětinami nebo hadříku odstraníte veškeré volné nečistoty, a poté povrch nábytku očistěte jemnou mýdlovou vodou. Nezapomeňte nábytek důkladně opláchnout čistou vodou, abyste odstranili veškeré zbytky mýdla.

Během čištění nábytku využijte příležitosti a zkontrolujte, zda na něm nejsou známky poškození. Hledejte praskliny, rezavé skvrny nebo jiné známky opotřebení, které mohly vzniknout během zimy. Pokud si všimnete jakéhokoli poškození, bude možná nutné postižené části před dalším používáním nábytku opravit nebo vyměnit.

garden furniture.png (2.08 MB)

2. Chraňte svůj nábytek

Jakmile je nábytek čistý a suchý, je důležité ho i chránit před okolními vlivy. Pokud nemáte krytý venkovní prostor, zvažte investici do potahů na nábytek. Ty vám pomohou ochránit nábytek před deštěm, větrem a poškozením sluncem. Hledejte potahy, které jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů odolných proti povětrnostním vlivům a které na váš nábytek dobře padnou.

Pokud máte dřevěný nábytek, můžete zvážit použití ochranného nátěru olejem nebo voskem. Ten pomůže ochránit dřevo před vlhkostí a poškozením sluncem a také pomůže zachovat jeho přirozenou krásu. Ujistěte se, že jste vybrali produkt vhodný pro typ dřeva, ze kterého je nábytek vyroben, a pečlivě dodržujte pokyny výrobce.

outdoor furniture.png (2.54 MB)

3. Správné skladování nábytku

Můžete zvážit uskladnění zahradního nábytku mimo sezónu v interiéru. Tím ho ochráníte před povětrnostními vlivy a prodloužíte jeho životnost. Pokud nemáte prostor uvnitř, zvažte investici do kůlny nebo zahradního domku. Před uskladněním nábytek nezapomeňte vyčistit a ochránit a dodržujte pokyny výrobce pro demontáž a opětovnou montáž nábytku.

rattan garden furniture.png (1.80 MB)

Vyčištěním a kontrolou nábytku, jeho ochranou před povětrnostními vlivy a správným uskladněním mimo sezónu můžete přispět k prodloužení jeho životnosti a udržení jeho skvělého vzhledu po mnoho dalších let. Začněte tedy ještě dnes a užívejte si svůj venkovní prostor po celou sezónu!

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek