Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Vybíráme psací stůl a židli pro školáka

Léto uteklo jako voda a je tu opět podzim a s ním i návrat dětí do školních lavic. Máte doma prvňáčka? Nebo vaše ratolest přes léto poněkud vyrostla? Pak před vámi stojí nelehký úkol v podobě zařízení praktického prostoru pro studium. Jak tedy vybrat vhodný psací stůl a židli pro školáka nebo studenta? V duchu školní tématiky jsme pro vás připravili “malý tahák”, který vám určitě napoví.

Vybíráme psací stůl a židli pro školáka

Základem jsou správné rozměry

Vhodná výška pracovního stolu a židle pro děti jsou vlastnostmi, na které je třeba zaměřit svoji pozornost v prvé řadě. Nezapomínejte, že dítě stále roste. To je zejména u prvňáčků velice podstatné. Ideální volbou by tak mohl být výškově nastavitelný dětský psací stůl a židle.

Pracovní deska u nastavitelného psacího stolu je většinou ve výšce 56-80 centimetrů. Takový psací stůl může s dítětem skutečně růst. Stačí zvolit univerzální design, který později zapadne i do studentského pokoje. Standardní rozměry pracovní desky se pohybují kolem 120 × 60 centimetrů. Praktické jsou také rohové pracovní stoly. Často nabízí podstatně více prostoru na vše potřebné. Nejvhodnějším materiálem je pak dřevo.

223189.jpg (509 KB)

Ergonomie – u dětské židle klíčový prvek

Židle pro děti by měla splňovat mnoho požadavků, hlavním je však ergonomie. Z nároků na ní rozhodně neslevujte. Při výběru dětské židle k psacímu stolu je zásadní výška sedáku. Ten by měl být umístěný tak, aby dítě při sezení pohodlně dosáhlo celým chodidlem na zem a nohy ze židle při pohodlném sezení nevisely bez opory o podlahu. Výška sedáku je tedy poměrně individuální. I proto je velmi dobrou volbou zmiňovaný výškově nastavitelný nábytek.

Pro zvýšení pohodlí se budou hodit také područky. Ani v jejich případě byste neměli zapomínat na kvalitní materiál. V ideálním případě by područky měly být omyvatelné. Věřte, že do vybavení dětského pokoje se vyplatí investovat. Kvalitní nábytek vám může spolehlivě sloužit i mnoho let.

137823.jpg (61 KB)

Čeho není nikdy dost? Úložného prostoru!

Ať už vybavujete dětský pokoj pro prvňáčka nebo staršího studenta, praktické úložné prostory jsou nezbytností. Potřeba jsou zejména šuplíky a skříňky zabudované v psacím stole. Nad stůl můžete umístit police na knihy a učebnice. Neocenitelně praktické jsou také nejrůznější pořadače a organizéry.

Výborným řešením jsou dětské pokojové sestavy. Ty úložnými prostory doslova překypují. K dispozici vám bude nespočet skříněk, šuplíků a polic. Sestavy navíc zajistí jednotný a ucelený styl místnosti. Při zařizování dětského pokoje pro dívky i chlapce můžete vybírat z bezpočtu variant těchto praktických pokojových sestav.

117062.jpg (450 KB)

Praktičnost a design – kombinace, kterou studentské pokoje milují

Pokoj pro studenta musí být samozřejmě praktický. Nicméně starší děti ocení také jeho originální design. S dospíváním přichází i změna stylu, který se dětem líbí. Z dětského pokoje se stává pokoj studentský. A ze studentského později domácí pracovna.

Chcete vyhovět všem požadavkům na styl a zároveň co největší praktičnost? Řešení je snadné a prim v něm hrají opět nábytkové sestavy. Od dětských sestav se ale přesouváme k opravdu stylovým pracovnám. Vynikají přitom často velice nadčasovým a vkusným designem. Vedle toho nabízí chytře řešené úložné prostory a dostatek místa na studium i práci. Celou sestavu pak už jen stačí doplnit o pohodlnou kancelářskou židli. Zkrátka studentský pokoj jedna báseň.

215118.jpg (633 KB)

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek