Slevové šílenství 50% na VŠE + navíc DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZDARMA na každou objednávku vytvořenou od 23.4.

Víte, co je boxspring? Podívejte se jaké jsou výhody této postele

Markéta Etrychová
6.1.2021

Postel, která vás ohromí svým jedinečným designem, pevným korpusem a pohodlnou výškou. Boxspring postele, označované jako americké, poskytují luxus a maximální pohodlí.

Víte, co je boxspring? Podívejte se jaké jsou výhody této postele

Co je boxpring postel? Charakteristickým rysem je vysoká ložná plocha, masivní čelo a úložný prostor. Podívejte se na výhody, složení jednotlivých vrstev a princip dvojité matrace.

Výška

Díky dokonale propracované stavbě jednotlivých vrstev dosahuje postel výšky až 70 cm. Vstávání i ulehání se stane jednodušším, nejen pro seniory nebo osoby s problémy pohybového aparátu. Klasické postele o maximální výšce 40 cm jsou vhodné především do malých prostor nebo studentských bytů.

Moderní design

Neodmyslitelnou součástí boxspringové postele je zaručeně vysoké čelo, které dotváří její celkový vzhled. Čelo podtrhne styl, plní ale i funkci praktickou. Stane se skvělým pomocníkem při sezení, ochrání vás před možným průvanem či chladem stěn a vytváří pocit bezpečí.

1.jpg (575 KB)       

2.jpg (73 KB)   

3.jpg (534 KB)     

 4.jpg (145 KB)

Úložný prostor

Evropská verze boxspringových postelí se přizpůsobila požadavkům uživatele, který vyžaduje úložný prostor. A protože úložného prostoru není nikdy dost, tento praktický pomocník se stal hitem a jednou z hlavních výhod těchto postelí.

Typický vyklápěcí mechanismus do boku nalezneme u jednolůžkových i manželských postelí. Samotné otevření a zpřístupnění prostoru je velice snadné. Z boční strany stačí uchopit matraci či rošt a vytáhnout směrem nahoru. Důležitý je přístup ke stranám postele a prostor pro manipulaci s věcmi.

bok.jpg (212 KB)

Vrstvy boxspringové postele

Topper

Krycí matrace neboli topper je nejvrchnější část postele, zmírňuje tlak a zvyšuje spací plochu až o 5 cm. Součástí topperu je zipem opatřený potah, který lze vyprat. Krycí matrace zvýší hygienu lůžka, sjednotí přechody a nerovnosti povrchu. Díky nízké váze ho jednoduše vyvětráte a udržíte v čistotě.

Taštičková nebo pěnová matrace

Pod krycí matrací se ukrývá hlavní matrace, nejčastěji pěnová nebo taštičková. Matrace může být rozložena na několik zón, které vytvářejí dokonalou oporu a správné rozložení tlaku. Podle počtu zón dělíme matrace na tři druhy – 3, 5 nebo 7 zónové.

Matrace s bonellovými pružinami

Nejspodnější matrace je ta s bonellovými pružinami. Jednotlivé pružiny jsou vzájemně propojené přídavnými spirálami, díky tomu drží stálý tvar a neuvolňují se. Matraci dodávají pružnost, vysokou prodyšnost a prodlužují její živostnost. Optimálně rozloží tlak, který působí na horní matraci.

Masivní konstrukce

Dřevěná konstrukce poskytuje stabilitu a pevnost. Součástí masivního rámu mohou být robustní nožičky z masivu nebo kovu, které zvýší spací plochu.

matrace.jpg (104 KB)

Princip dvojité matrace

Ve spodní části rámu postele je uložena matrace s pružinami bonell, na kterou se pokládá matrace druhá, nejčastěji pěnová nebo pružinová. Díky dvojitému pružení postel skvěle reaguje na pohyb těla a jeho zatížení. Obě matrace se navzájem doplňují a zajišťují pohodlí během celé noci.

TIP OD NÁS – test výšky postele:

Nejvhodnější výšku postele určíte jednoduchým testem. Sedněte si na okraj postele, tak aby obě chodila byla položena na zemi. V této pozici by mělo koleno svírat úhel 90°

Obecně se doporučuje minimální výška kolem 50 cm pro dospělého zdravého člověka. Ideální je však o něco vyšší, 60 – 70 cm. Zejména pro těhotné, seniory nebo osoby trpící vysokým tlakem či problémy s pohybovým aparátem.

 

DOPORUČUJEME: Maximální pohodlí vám zajistí postel boxspring s elektricky polohovatelným roštem.

 

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek