15% sleva na veškerý nábytek s kódem EXPEDO15

Trendy v nábytku: Barva pro rok 2022

Very Peri! Znáte tento odstín fialové, která byla vyhlášena barvou pro letošní rok 2022? Nechybí jí sebevědomí a kreativita. Spojení věrnosti se stálostí modré a vzrušení červené vytváří skvělou kombinaci v podobě trendy fialového odstínu - Very Peri. Inspirujte se a využijte barvu změny se vším všudy i ve svém interiéru.

Trendy v nábytku: Barva pro rok 2022

Pantone Colour Institute

Pantone Colour Institute je společnost s dlouhou historií a sídlem v New Yersey. Tradice barvy roku sahá až do roku 2000. Samotná volba nové barvy pro budoucí rok probíhá v Londýně, kam jsou pozváni módní návrháři, grafici, designéři a další experti této branže. Samotnou volbu ovlivňuje doba a význam samotné barvy. Co by měl nový rok s sebou přinést, jaké změny či vývoj. Nový tón následně udává trend ve světě módy a designu.

very peri.jpg (24 KB)

Význam barvy roku 2022

Jaké poselství se skrývá za barvou Very Peri z modré palety? Symbolizuje dynamickou změnu, kterou svět prochází. Od intenzivní izolace, přes odvahu až po určité přizpůsobení se změnám, aniž bychom zapomněli, na čem opravdu záleží. Barva má také spojovat virtuální svět s realitou všedních dní.

Exkluzivní barva je nový odstín modré s červenofialovým podtónem. Název Peri je odvozen od květiny Periwinkle neboli barvínek. Květina barvínek je typická svými drobnými modrofialovými květy.

110650.jpg (159 KB)

Odstín Very Peri v interiéru

Fialová může být někdy velice impulsivní a dynamická. Pro návrháře se stává výzvou zapojit tón Very Peri do domácností. Prostor dokáže oživit a probudit v něm originalitu a jistý půvab. Doporučujeme využívat tóny fialové na menších plochách, nábytku či dekoracích.

Designéři ihned po vyhlášení nové barvy začali experimentovat a vytvářet exkluzivní barevná schémata. Objevte extravagantní kombinace:

Balancing Act

První paleta barev, které se snaží ukázat na přirozenost a rovnováhu mezi teplými a chladnými tóny. Jedná se o tóny lotusu, hlohové růže, černého bezu nebo jemně tlumený odstín hlíny.

The Star of the Show

Hvězdná kombinace s elegantními neutrálními barvami, které vyjadřují propracovanost.

Wellspring

Harmonická paleta s jemnými přírodními odstíny zelené ve spojení Very Peri.

Amusements

Hravá kombinace s odstíny růžové, která vyjadřuje radost a lehkost.

pantone colours combination.jpg (98 KB)

Kombinovat, ale nepřekombinovat

Při výběru nábytku či dekorací v odstínu Very Peri buďte opatrní. Aplikujte ji spíše na menší plochy a kombinujte se světlými tóny. Na to myslete především v malých bytech. Rozumět si bude také s výše zmíněnými odstíny, které lze snadno kombinovat v každé místnosti. Skvěle se hodí do obývacího pokoje, kanceláře i ložnice

V pracovně podpoří tvořivost a kreativitu, zatímco v ložnici zklidní po náročném dni. Zajímavým a designovým kouskem jsou křesla, pufy nebo dekorační polštáře v barvě Very Peri. Odvážnější jedinci mohou vyzkoušet sedací soupravy nebo postele v tomto odstínu.

219864.jpg (171 KB)

Sdílet článek na:

Komentáře

Vložit komentář

Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.

Výhodná doprava

na veškeré zboží

Vlastní dopravou

zavezeme až k vám

Vrácení zboží

až do 45 dnů

Novinky každý měsíc

přidáváme hezký nábytek